6 základných tipov pre dokonalé cupcakes

Hera, 7. marca 2016     3 minúty čítania

Základom je kvalitný tuk ako nositeľ chuti. Práve Hera maslová dodá vašim cupcakes skvelú maslovú arómu.

1. Používajte kvalitné ingrediencie




Vyžaduje recept pravý vanilkový extrakt či vanilkový struk? Neváhajte a investujte, v chuti sa výsledok niekoľkokrát vráti a vy už sa k bežnému vanilkovému cukru nevrátite. Investovať sa vyplatí taktiež do kvalitného kakaa, s ktorým bude chuť čokoládových a kakaových cupcakes zážitkom ako z tej najlepšej cukrárne. Verte, rozdiel spoznáte na prvé zahryznutie!

2. Dajte ingredienciám čas


Rozdielne teploty jednotlivých ingrediencií môžu narobiť veľkú neplechu. Preto všetky ingrediencie, ktoré budete potrebovať na pečenie, vyberte z chladničky či špajze aspoň o hodinu skôr. A pozor, platí to aj pre múku!

3. Nepremiešať!


Pri cupcakes isto neplatí, že čím dlhšie, tým lepšie. Ingrediencie miešajte či šľahajte len dovtedy, pokým sa všetky ingrediencie nespoja. Používajte skôr nižšie rýchlosti a nikdy od šľahacieho robota neodchádzajte!

4. Nech sú jeden ako druhý




Áno, nemusíte si nutne zadovážiť kliešte na zmrzlinu, ale len čo nimi raz skúsite naplniť svoje košíčky, zistíte, že je to tá najlepšia pomôcka, a už ju nikdy nebude chcieť vymeniť za dve lyžice. Navyše budú cupcakes vyzerať jeden ako druhý.

5. Upečte ich správne


Základom je predhriatie rúry. Vezmite si radu k srdcu, a to nielen, keď pečiete cupcakes. Zapnutím rúry vždy začínajte a dajte jej dosť času vyhriať sa na tú správnu teplotu. Ak chcete mať istotu, že teplota v rúre zodpovedá nastavenému stupňu, zadovážte si teplomer do rúry. Svoje služby vám niekoľkonásobne vráti.

Počas pečenia rúru neotvárajte, aj keď je niekedy ťažké odolať. Ak rúru otvoríte veľmi skoro, môžu korpusy spadnúť.
Ak vaša rúra nepečie rovnomerne, môžete rúru otvoriť a plech otočiť, ako potrebujete, ale to všetko najskôr až po uplynutí 2/3 celkového času pečenia. V tejto fáze už je otvorenie rúry bezpečné.

6. Nechajte ich odpočinúť




Po upečení nenechávajte korpusy na plechu dlhšie než 5 minút. Vždy ich uložte na chladiacu mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Ak by ste korpusy nechali na plechu na pečenie, boli by prepečené, keďže sa v rozpálenom plechu stále drží zvyškové teplo. Pri chladnutí by im taktiež neurobila dobre unikajúca para. Chladiacu mriežku určite oceníte aj pri pečení iných sladkých dobrôt, preto s jej kúpou neváhajte.


Chcete upiecť dokonalé cupcakes? Tipy ako na to nájdete tu.





Diskusia k článku







 



TOPlist