Magazín

Prvé džemovanie: S medom, minimom cukru aj s čokoládou. 9 receptov, ako urobiť skvostný jahodový džem

Prvé džemovanie:
S medom, minimom cukru aj s čokoládou. 9 receptov, ako urobiť skvostný jahodový džem

Kým sa pustíte do varenia prvého džemu z tohtoročných jahôd, nakuknite do týchto receptov. Okrem starej dobrej klasiky v nich nájdete zaujímavé nové...
4 minúty čítania

Malá sestra: Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?

Malá sestra:
Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?

Spoznajte rozdiely medzi klasickou a baby brokolicou a využite ich vo svoj prospech.
2 minúty čítania

Máj, lásky čas: 10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...

Máj, lásky čas:
10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...

Kedysi tieto drobné koláčiky s bohatými plnkami nechýbali takmer na žiadnej svadbe....
5 minút čítania

Sladká, štipľavá, údená: Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?

Sladká, štipľavá, údená:
Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?

Do polievok, omáčok či mäsa, v kuchyni je mletá červená paprika nenahraditeľná. V obchode jej nájdete viacero druhov, ktoré sa líšia...
4 minúty čítania

10x focaccia: K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí

10x focaccia:
K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí

Jednoduchá, len s bylinkami, alebo vylepšená olivami, paradajkami či prevoňaná cesnakom....
4 minúty čítania

Urobte to správne: Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií

Urobte to správne:
Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií

Mleté mäso je veľmi citlivé na skladovanie a po nákupe by sme ho mali čo najskôr spotrebovať....
5 minút čítania

Grilované rebrá

Fedor Malík:
Grilované rebrá

Medzinárodná súťaž vín Cuvée Ostrava, skôr „Není cuvée jako cuvée“ funguje od roku 2003...
2 minúty čítania

Na obed aj na párty: Objavte 11 nových spôsobov, ako v kuchyni uplatniť parmezán

Na obed aj na párty:
Objavte 11 nových spôsobov, ako v kuchyni uplatniť parmezán

Neodmysliteľne patrí k cestovinám či na pizzu, ale parmezán vynikne aj iných úlohách....
5 minút čítania

Chutná história: Staršia než sa predpokladalo. Kde sú korene populárnej Pavlovovej torty?

Chutná história:
Staršia než sa predpokladalo. Kde sú korene populárnej Pavlovovej torty?

Chrumkavý povrch, vláčne vnútro, k tomu lahodná šľahačka a svieže ovocie, ktoré ideálne dopĺňa sladký snehový korpus....
7 minút čítania

Čo nás naučili: Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu

Čo nás naučili:
Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu

Tak, ako ich piekli nám, dnes ich my pečieme svojim deťom. Koláč od mamy nemusí mať výstavné parametre, má pre nás úplne inú hodnotu....
5 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Madeira

Gurmánske cesty:
Ako chutí Madeira

Nemá oslňujúce pláže s bielym pieskom ani priezračné more s tridsaťstupňovou vodou a predsa ju všetci, čo ju poznajú, milujú....
8 minút čítania

Ako sa vynájsť: Chýba vám vajce na obalenie rezňov či karfiolu? Týmito surovinami ho môžete nahradiť

Ako sa vynájsť:
Chýba vám vajce na obalenie rezňov či karfiolu? Týmito surovinami ho môžete nahradiť

Nachystať chrumkavú vyprážanú pochúťku a nepoužiť pritom na obaľovanie vajce, môže byť výzva. Ale môžete si s ňou poradiť.
3 minúty čítania

Tieto sa na Vareche osvedčili: 10 najklikanejších jahodových receptov minulej sezóny

Tieto sa na Vareche osvedčili:
10 najklikanejších jahodových receptov minulej sezóny

Kardinál rezy, strúhaný koláč aj bublanina. Odštartujte novú sezónu obľúbeného ovocia overenou dobrotou....
4 minúty čítania

Vysvetlíme vám: Bryndza májová, letná, zimná... Aký je v nich rozdiel a ktorá je najzdravšia?

Vysvetlíme vám:
Bryndza májová, letná, zimná... Aký je v nich rozdiel a ktorá je najzdravšia?

Aký význam má označovanie bryndze podľa ročných období a je tá májová naozaj taká superzdravá?
4 minúty čítania

Fašírka vcelku: Popraskaná či vysušená, takú sekanú určite nechcete. 7 dobrých rád, aby sa vám vydarila

Fašírka vcelku:
Popraskaná či vysušená, takú sekanú určite nechcete. 7 dobrých rád, aby sa vám vydarila

Aj pri takom jednoduchom jedle, ako je fašírka pečená vcelku, sa všeličo môže zvrtnúť. Vyvarujte sa chýb, ktoré by vám ju...
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 19/2024: Grilovanie so šmrncom

PRÍLOHA VARECHA 19/2024:
Grilovanie so šmrncom

Varecha s odskúšanými receptami na grilované špeciality vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 10. mája.
3 minúty čítania

Bude sýtejšia: Tradičná mrvenička, halušky, rezance, alebo vyskúšate aj niečo nové? 10x drobné závarky do polievky

Bude sýtejšia:
Tradičná mrvenička, halušky, rezance, alebo vyskúšate aj niečo nové? 10x drobné závarky do polievky

S domácimi cestovinami bude akákoľvek jednoduchá polievka hneď výdatnejšia. Otestujte však okrem klasiky vo vašej polievke napríklad aj vyprážané cestíčkové alebo syrové guľôčky...
5 minút čítania

Prebuďte ich k životu: Ako správne nachystať sušené hrozienka na konzumáciu a pečenie

Prebuďte ich k životu:
Ako správne nachystať sušené hrozienka na konzumáciu a pečenie

Sušené hrozienka neodmysliteľne patria k pečeniu. Nestačí však ich len tak prihodiť do cesta či plnky...
3 minúty čítania

Samé dobroty: Krtkova torta na plech aj kapustové fliačky. 15 najsledovanejších aprílových videoreceptov

Samé dobroty:
Krtkova torta na plech aj kapustové fliačky. 15 najsledovanejších aprílových videoreceptov

Obľúbený zákusok, slávna torta, ale aj chutné jednoduché jedlá. Navarte a napečte si podľa najlepších videí uplynulého mesiaca.
7 minút čítania

Už sa červenajú: 3 finty, ktoré využijete počas celej jahodovej sezóny

Už sa červenajú:
3 finty, ktoré využijete počas celej jahodovej sezóny

Prvé slovenské jahody sú tu a tak sa vám nasledujúce týždne určite zídu malé triky, ako ich jednoducho očistiť, rovnomerne nakrájať a skladovať...
3 minúty čítania

Vytiahnite zo špajzy: Máte zásoby nasušených húb ešte od leta? Uvarte si z nich voňavé rizoto z jedného hrnca

Vytiahnite zo špajzy:
Máte zásoby nasušených húb ešte od leta? Uvarte si z nich voňavé rizoto z jedného hrnca

Kým začnú opäť rásť huby, spravte pre ne miesto v komore....
3 minúty čítania

Na toto zabudnite: 5 vecí, ktoré Taliani pri príprave pizze nikdy nerobia. Ale my áno...

Na toto zabudnite:
5 vecí, ktoré Taliani pri príprave pizze nikdy nerobia. Ale my áno...

Každý, kto si pečie domácu pizzu má svoje zvyklosti. Nad niektorými z nich by však Taliani pozdvihli obočie....
3 minúty čítania

Pomôž Čekymu natextovať letný hit s Mecomom

Pomôž Čekymu natextovať letný hit s Mecomom

INZERCIA - Ak chceš zažiť parádnu letnú grilovačku, na ktorej tebe a tvojej partii zaspieva Čeky nový letný hit, ktorý mu navyše sám pomôžeš natextovať, tak si tu správne a čítaj ďalej....
5 minút čítania

Falošný demikát

Fedor Malík:
Falošný demikát

Mám už dosť rokov a dosť si toho pamätám....
2 minúty čítania