Magazín

Katka Brychtová: Najradšej varím nedeľný obed pre rodinu

Katka Brychtová:
Najradšej varím nedeľný obed pre rodinu

Úspešná herečka a moderátorka Katka Brychtová je skvelá kuchárka a pekárka. Na konte má aj dve kuchárske knihy.
5 minút čítania

Slovenské kurča so šťavnatým francúzskym prívlastkom „Sous- vide“!

Slovenské kurča so šťavnatým francúzskym prívlastkom „Sous- vide“!

Počuli ste už o „Sous- vide“? Áno, slovné spojenie pochádza z francúzštiny. Ide o metódu šetrnej prípravy rôznych pokrmov, ktorá zachováva ich šťavnatosť, chuť i výživové látky....
3 minúty čítania

Tajomná „šemendzia“

Fedor Malík:
Tajomná „šemendzia“

Zajtra je Veľký piatok. Najsmutnejší sviatok. Kresťanské Slovensko si kajúcne pripomína Kristovo utrpenie a smrť na kríži....
3 minúty čítania

Varecha 13/2021: Veľkonočné maškrtenie

Varecha 13/2021:
Veľkonočné maškrtenie

Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už vo štvrtok 1. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania

To naj z Varecha.sk: 10 najklikanejších receptov na veľkonočnú hrudku

To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na veľkonočnú hrudku

Tradície patria k Veľkej noci a týka sa to aj jedla. Vyskúšajte si urobiť vaječnú hrudku, niekde nazývanú aj syrek. Na výber...
5 minút čítania

Majstri varešky: Vojto Artz a jeho svieže jarné chute

Majstri varešky:
Vojto Artz a jeho svieže jarné chute

V rubrike Majstri varešky dávame my profesionáli kuchyne recepty, ktoré si vy náruživí kuchári viete ľahko a nekomplikovane pripraviť sami doma....
3 minúty čítania

Špargľa chutila už faraónom. Kraľuje aj vo vašej kuchyni?

Špargľa chutila už faraónom. Kraľuje aj vo vašej kuchyni?

INZERCIA - Je krehká, lahodná, s jemnou až maslovou chuťou. Jej pestovanie siaha ďaleko do histórie a o jej účinkoch na zdravie hovorili už...
5 minút čítania

Veľkonočné vtáčiky

Fedor Malík:
Veľkonočné vtáčiky

Blížia sa veľkonočné sviatky a už pár dní je slnečno. Slnečno, no chladno. Čas na prechádzky ako stvorený. Trasy mením. Včera...
3 minúty čítania

Na chrumkanie aj zasýtenie: 10x slané pečivo na Veľkú noc

Na chrumkanie aj zasýtenie:
10x slané pečivo na Veľkú noc

Upečte si na Veľkú noc niečo slané na zahryznutie. Vybrali sme recepty nielen na drobné pečivo ale aj výdatnejšie kúsky, ktoré chutia samotné,...
5 minút čítania

Mister Slovenskej republiky: Fešák Marek Jastráb varí každý deň

Mister Slovenskej republiky:
Fešák Marek Jastráb varí každý deň

Dvadsaťsedemročný Marek Jastráb je aktuálnym mistrom Slovenskej republiky. V rozhovore nám prezradil, že varí denne a rád.
5 minút čítania

Rastlinné náhrady mäsa: Nesúťažia s mäsom, ponúkajú zdravú alternatívu na spestrenie stravy

Rastlinné náhrady mäsa:
Nesúťažia s mäsom, ponúkajú zdravú alternatívu na spestrenie stravy

Mnohí odborníci sa zhodujú na tom, že denne konzumovať mäso nie je vhodné. Keď vám dochádzajú nápady čo bezmäsité navariť, môžete vyskúšať rastlinné náhrady mäsa....
9 minút čítania

Veselé a farebné: 10x rozkošné veľkonočné drobné pečivo

Veselé a farebné:
10x rozkošné veľkonočné drobné pečivo

Veľká noc, to je symbol znovuzrodenia a radosti. A tak ako na jar ožíva príroda, doprajme trocha pestrosti aj drobnému pečivu na veľkonočné sviatky....
4 minúty čítania

Varecha 12/2021: Veľkonočné pečenie (2)

Varecha 12/2021:
Veľkonočné pečenie (2)

Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 26. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Skvelý tip, ako využiť výrazne menej cukru pri pečení!

Skvelý tip, ako využiť výrazne menej cukru pri pečení!

Veľkonočné sviatky sú takmer za dverami a ak sa pomaly chystáte na pečenie slávnostných múčnikov či dezertov máme pre vás skvelý tip, ako si vaše...
6 minút čítania

Špenátový prívarok a syrek

Fedor Malík:
Špenátový prívarok a syrek

Bláznivý prelom zimy a jari. Rok 2021. Zákerný covid nie a nie ustúpiť. Už to trvá príliš dlho. A bezbranní ľudia odchádzajú z tohto sveta. Ten tiež akosi nevie prísť k rozumu....
2 minúty čítania

Rybie mäso je dovolené: 10 nápaditých receptov z rýb, ktoré môžete jesť aj v pôstnom období

Rybie mäso je dovolené:
10 nápaditých receptov z rýb, ktoré môžete jesť aj v pôstnom období

Vedeli ste, že aj keď sa v pôstnom období nemá konzumovať mäso, rýb sa to netýka? Našli sme pre vás 10 nápaditých receptov,...
5 minút čítania

Spisovateľka v kuchyni: Petra Nagyová Džerengová miluje sladké so slaným

Spisovateľka v kuchyni:
Petra Nagyová Džerengová miluje sladké so slaným

Úspešná spisovateľka rada varí, športuje, číta a cestuje, najradšej so všetkými svojimi štyrmi deťmi. Jej vášňou je učenie cudzích jazykov a...
6 minút čítania

Mascarpone už poznáte: Vyskúšajte ďalší poklad z Talianska, upečte zákusok z ricotty

Mascarpone už poznáte:
Vyskúšajte ďalší poklad z Talianska, upečte zákusok z ricotty

Upiecť zákusok s mascarpone krémom, to je už dnes celkom bežné. Vyskúšali ste ale pripraviť sladký dezert z ricotty, ďalšieho talianskeho kulinárskeho pokladu?...
4 minúty čítania

Varecha 11/2021: Veľkonočné pečenie (1)

Varecha 11/2021:
Veľkonočné pečenie (1)

Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 19. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania

To naj z Varecha.sk: 10 najklikanejších receptov na sladké šúľance

To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na sladké šúľance

Sladký obed občas nezaškodí a šúľance, to je klasika. Základom je zemiakové cesto, ale do rebríčka najklikanejších receptov sa dostali aj šúľance pripravené z tvarohu....
4 minúty čítania

Majster varešky Miloš Mikuš: Aj pôst musí chutiť!

Majster varešky Miloš Mikuš:
Aj pôst musí chutiť!

Sme uprostred tradičného pôstu, ktorý však dnes ľudia vnímajú po svojom. Niektorí striktne dodržiavajú cirkevné pravidlá, jedni sa zrieknu mäsa, iní...
3 minúty čítania

Ktorý guláš je najlepší?

Fedor Malík:
Ktorý guláš je najlepší?

V našom kraji hádam niet človeka, ktorý by nevedel ukuchtiť guláš.
2 minúty čítania

Zdravý úlovok z lesa: Nazbierajte medvedí cesnak, toto si z neho môžete urobiť

Zdravý úlovok z lesa:
Nazbierajte medvedí cesnak, toto si z neho môžete urobiť

Super zdravý medvedí cesnak už v lesoch začína vystrkovať rožky. Prineste si z prechádzky tento zelený zázrak prírody a pustite sa do varenia a pečenia....
5 minút čítania

Poľovníčka Martina Hustinová: Nikdy nevarím podľa receptu

Poľovníčka Martina Hustinová:
Nikdy nevarím podľa receptu

Poľovníčka Martina Hustinová dokáže pripraviť divinu na mnoho spôsobov....
6 minút čítania

Aj tak sa dá: Vychutnajte si týchto 10 zákuskov upečených bez múky

Aj tak sa dá:
Vychutnajte si týchto 10 zákuskov upečených bez múky

Aj bez múky sa dajú upiecť výborné zákusky. Urobte si krémeš, mandľovú tortu, kakaovú roládu, orechové či banánové rezy, na...
4 minúty čítania