Katka Brychtová:
Najradšej varím nedeľný obed pre rodinu
Úspešná herečka a moderátorka Katka Brychtová je skvelá kuchárka a pekárka. Na konte má aj dve kuchárske knihy.
5 minút čítania
Slovenské kurča so šťavnatým francúzskym prívlastkom „Sous- vide“!
Počuli ste už o „Sous- vide“? Áno, slovné spojenie pochádza
z francúzštiny. Ide o metódu šetrnej prípravy rôznych pokrmov,
ktorá zachováva ich šťavnatosť, chuť i výživové látky....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Tajomná „šemendzia“
Zajtra je Veľký piatok. Najsmutnejší sviatok. Kresťanské Slovensko si kajúcne pripomína Kristovo utrpenie a smrť na kríži....
3 minúty čítania
Varecha 13/2021:
Veľkonočné maškrtenie
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už vo štvrtok 1. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na veľkonočnú hrudku
Tradície patria k Veľkej noci a týka sa to aj jedla. Vyskúšajte si urobiť vaječnú hrudku, niekde nazývanú aj syrek. Na výber...
5 minút čítania
Majstri varešky:
Vojto Artz a jeho svieže jarné chute
V rubrike Majstri varešky dávame my profesionáli kuchyne recepty, ktoré
si vy náruživí kuchári viete ľahko a nekomplikovane pripraviť sami doma....
3 minúty čítania
Špargľa chutila už faraónom. Kraľuje aj vo vašej kuchyni?
INZERCIA - Je krehká, lahodná, s jemnou až maslovou chuťou. Jej pestovanie siaha ďaleko do histórie a o jej účinkoch na zdravie hovorili už...
5 minút čítania
Fedor Malík:
Veľkonočné vtáčiky
Blížia sa veľkonočné sviatky a už pár dní je slnečno. Slnečno, no chladno. Čas na
prechádzky ako stvorený. Trasy mením. Včera...
3 minúty čítania
Na chrumkanie aj zasýtenie:
10x slané pečivo na Veľkú noc
Upečte si na Veľkú noc niečo slané na zahryznutie. Vybrali sme recepty nielen na drobné pečivo ale aj výdatnejšie kúsky, ktoré chutia samotné,...
5 minút čítania
Mister Slovenskej republiky:
Fešák Marek Jastráb varí každý deň
Dvadsaťsedemročný Marek Jastráb je aktuálnym mistrom Slovenskej republiky. V rozhovore nám prezradil, že varí denne a rád.
5 minút čítania
Rastlinné náhrady mäsa:
Nesúťažia s mäsom, ponúkajú zdravú alternatívu na spestrenie stravy
Mnohí odborníci sa zhodujú na tom, že denne konzumovať mäso nie je vhodné. Keď vám dochádzajú nápady čo bezmäsité navariť, môžete vyskúšať rastlinné náhrady mäsa....
9 minút čítania
Veselé a farebné:
10x rozkošné veľkonočné drobné pečivo
Veľká noc, to je symbol znovuzrodenia a radosti. A tak ako na jar ožíva príroda, doprajme trocha pestrosti aj drobnému pečivu na veľkonočné sviatky....
4 minúty čítania
Varecha 12/2021:
Veľkonočné pečenie (2)
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 26. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Skvelý tip, ako využiť výrazne menej cukru pri pečení!
Veľkonočné sviatky sú takmer za dverami a ak sa pomaly chystáte na pečenie
slávnostných múčnikov či dezertov máme pre vás skvelý tip, ako si vaše...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Špenátový prívarok a syrek
Bláznivý prelom zimy a jari. Rok 2021. Zákerný covid nie a nie ustúpiť. Už to trvá príliš dlho. A bezbranní ľudia odchádzajú z tohto sveta. Ten tiež akosi nevie prísť
k rozumu....
2 minúty čítania
Rybie mäso je dovolené:
10 nápaditých receptov z rýb, ktoré môžete jesť aj v pôstnom období
Vedeli ste, že aj keď sa v pôstnom období nemá konzumovať mäso, rýb sa to netýka? Našli sme pre vás 10 nápaditých receptov,...
5 minút čítania
Spisovateľka v kuchyni:
Petra Nagyová Džerengová miluje sladké so slaným
Úspešná spisovateľka rada varí, športuje, číta a cestuje, najradšej so všetkými svojimi štyrmi deťmi. Jej vášňou je učenie cudzích jazykov a...
6 minút čítania
Mascarpone už poznáte:
Vyskúšajte ďalší poklad z Talianska, upečte zákusok z ricotty
Upiecť zákusok s mascarpone krémom, to je už dnes celkom bežné. Vyskúšali ste ale pripraviť sladký dezert z ricotty, ďalšieho talianskeho kulinárskeho pokladu?...
4 minúty čítania
Varecha 11/2021:
Veľkonočné pečenie (1)
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 19. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na sladké šúľance
Sladký obed občas nezaškodí a šúľance, to je klasika. Základom je zemiakové cesto, ale do rebríčka najklikanejších receptov sa dostali aj šúľance pripravené z tvarohu....
4 minúty čítania
Majster varešky Miloš Mikuš:
Aj pôst musí chutiť!
Sme uprostred tradičného pôstu, ktorý však dnes ľudia vnímajú po svojom. Niektorí striktne dodržiavajú cirkevné pravidlá, jedni sa zrieknu mäsa, iní...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Ktorý guláš je najlepší?
V našom kraji hádam niet človeka, ktorý by nevedel ukuchtiť guláš.
2 minúty čítania
Zdravý úlovok z lesa:
Nazbierajte medvedí cesnak, toto si z neho môžete urobiť
Super zdravý medvedí cesnak už v lesoch začína vystrkovať rožky. Prineste si z prechádzky tento zelený zázrak prírody a pustite sa do varenia a pečenia....
5 minút čítania
Poľovníčka Martina Hustinová:
Nikdy nevarím podľa receptu
Poľovníčka Martina Hustinová dokáže pripraviť divinu na mnoho spôsobov....
6 minút čítania
Aj tak sa dá:
Vychutnajte si týchto 10 zákuskov upečených bez múky
Aj bez múky sa dajú upiecť výborné zákusky. Urobte si krémeš, mandľovú tortu, kakaovú roládu, orechové či banánové rezy, na...
4 minúty čítania