Drink na víkend:
Príbeh Krvavej Mary

Ladislav Kováč, mesačník Varecha, 28. mája 2022     2 minúty čítania

Aj doma v špajze objavíte suroviny, z ktorých si pripravíte chutné kombinácie nápojov. Staňte sa barmanom a namiešajte si spolu so mnou zaujímavý a zároveň svetoznámy kokteil s dramatickým názvom Krvavá Mary, v pôvodnom znení Bloody Mary.



Foto: partybar.sk

Podmaní si vás zaujímavou kombináciou chute paradajkovej šťavy a korenistého tabasca. Je vhodný na povzbudenie a aj na regeneráciu trávenia. Nápoj je známy po celom svete a jeho vznik je opradený viacerými legendami. Zrod drinku sa datuje do roku 1921, vtedy ho miešal v parížskom podniku Harry ́s barman Pete Petiot a pripraviť si ho môžete aj vy podľa jeho pôvodnej receptúry.

Legendárny newyorský barman Dale de Groff hovorí, že drink Krvavá Mary vznikol v Paríži o pár rokov skôr. Súvisel vraj s dodávkou prvých plechoviek paradajkovej šťavy do metropoly Francúzska krátko po skončení 1. svetovej vojny. Výborný kokteil z paradajkového džúsu vtedy miešal Frank Maier, zakladateľ dynastie barmanov svetoznámeho hotela Ritz, ktorý navštevovali slávni umelci aj diplomati.

Namiešajte si legendárnu Krvavú Mary (Bloody Mary)

Recept - Kokteil
Foto: ShutterstockKrvavá Mary (Bloody Mary) Kokteil si vás podmaní zaujímavou kombináciou chute paradajkovej šťavy a korenistého tabasca.




Diskusia k článku







 



TOPlist