Speváčka Daniela Nízlová:
Milujem klasickú slovenskú kuchyňu, ale neprejedám sa

Nora Krchňáková, TV Varecha, 25. mája 2022     6 minút čítania

Jedna z dvojičiek Nízlových, Daniela, sa od detstva zvŕta v kuchyni. Ako to peknej speváčke ide, nám prišla ukázať do TV Varecha.



Speváčka Daniela Nízlová nám prišla navariť do TV Varecha.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Dvojičky Daniela a Veronika Nízlové sa prvýkrát objavili v detskej pesničkovej súťaži Hviezdička, ktorú v roku 1996 vyhrali. Začínali pod menom Tweens, v roku 2008 zmenili názov na Twiins. Na konte majú množstvo albumov, účinkovanie v muzikáli aj reprezentáciu Slovenska v medzinárodnej hudobnej súťaži Eurovision Song Contest v Nemecku. Dnes sú obidve matkami a dali sa na detskú tvorbu.

Aký je váš vzťah k vareniu?

Veľmi rada varím, od detstva sa zvŕtam v kuchyni, trávim v nej veľa času. Moje prvé jedlo, ktoré som navarila, bola praženica, asi keď som mala sedem rokov. V deviatich sme už so sestrou samy navarili naše najobľúbenejšie jedlo – bryndzové halušky.

Ako často varíte a kto vás to naučil?

Varím každý deň alebo každý druhý, niekedy navarím na dva dni, aby som mala viac času na malú. Naučila ma variť mamina a starká, odmalička ma zaujímalo, čo sa ako robí a stále som sa vypytovala na recepty.

Prechádza podľa vás láska cez žalúdok?

Určite áno :) Zatiaľ sa mi to vždy potvrdilo...

Stali ste sa mamou. Ako zmenila vaše stravovanie dcéra?

Moje stravovanie sa dosť zmenilo, pretože kedysi som pravidelne jedla a teraz nestíham, a ako sa povie, jedlo do seba v rýchlosti nahádžem. Ale už sa to chystám zmeniť a vrátiť sa k pôvodnému režimu.

Aké sú vaše obľúbené jedlá? Čo rada varíte sebe a dcérke?

Našu klasickú slovenskú kuchyňu. Linda má veľmi rada polievky, vývar a šošovicová polievka je jej najobľúbenejšia. Klopem, aby som to neuriekla, ale zje všetko, čo aj my, knedle s mäskom aj omáčkami, cestoviny, zemiaky na všetky spôsoby.



Bravčová krkovička s opekanými zemiakmi a omáčkou, ktorú pripravila Daniela.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


V TV Varecha ste nám pripravili jedlo s príznačným názvom dvojičky. Varíte alebo pečiete aj so sestrou? Prípadne aj s detičkami či s mamou?

Podľa toho, ako máme ktorá čas. Niekedy sa v kuchyni prestriedame alebo varíme aj spoločne s maminou. Vtedy je nám aj veselšie a hlavne to kratšie trvá, lebo každá pripraví niečo.

Veľa cestujete. Ktorá z medzinárodných kuchýň je vaša obľúbená?

Talianska. Zbožňujem cestoviny, pizzu, ryby, a tam ich vedia skvele pripraviť tak, že máte z jedla gastronomický zážitok. Ale v každej krajine ochutnávam stále nové jedlá.

Ako sa stravujete? Máte nejaký fígeľ, ako si udržať dobrú postavu?

Určite platí rovnica príjem–výdaj, čiže človek si môže dovoliť zjesť aj tie tučnejšie jedlá, len sa treba hýbať. Ja som necvičila tri roky, ako som vlastne otehotnela, a trošku to na sebe cítim.

Musíte sa obmedzovať?

Neobmedzujem sa, nehladujem, dám si všetko, na čo mám chuť, ale primerane, neprejedám sa. Keď mám chuť na sviečkovú, dám si ju, aj sladké, ale s mierou.

Ste speváčka, čo ste stihli počas pandémie pre fanúšikov pripraviť?

Natočili sme so sestrou album pre deti Zlatá brána dokorán. Sú to staré skladby zo Zlatej brány nahrané nanovo s modernými zvukmi. Máme z neho veľkú radosť, pretože na Zlatej bráne sme vyrastali, dnešné deti tieto piesne nepoznajú, tak sme rady, že im ich priblížime.

Aké projekty aktuálne pripravujete? Na čo sa najviac tešíte?

Nakrúcame videoklipy, najnovšie vyjde klip k skladbe Semafory, točili sme ho v Bratislave na detskom dopravnom ihrisku. Ďalej chystáme s kapelou živé koncerty, kde odznejú skladby zo Zlatej brány a tiež naše piesne z detstva, keď sme začínali ako Tweens. Bude to pre nás taká milá spomienka aj nostalgia zároveň.


Pozrite si videorecept, ktorý Daniela Nízlová nakrútila v TV Varecha:






Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist