
Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....

Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...

Tiramisu - Lady session
Čo som ja horší!? Opýtal som sa sám seba, keď som na našej „Vareške“ videl množstvo variantov na taliansku špecialitu tiramisu....

Mandľovo-ricottový koláč bez lepku s čučoriedkami
Ricotta v Taliansku je asi taký istý národný poklad ako tvaroh na Slovensku. V našom dnešnom recepte sme použili práve ten taliansky....

Kávová roláda s tiramisu krémom
Milovníci kávy si prídu na svoje. Úžasná roláda, ktorej sa nedá odolať.

Veľkonočný veniec z odpaľovaného cesta
Pôsobivý veniec s tvarohovou plnkou a polevou z bielej čokolády.

Mleté mäso pečené v zelenej paprike
Už dávnejšie ma v TV vysielaní zaujala talianska kuchárka Lidia Giuliana Matticchio Bastianich, ktorá do...

Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...

Citrónovo-limetkový koláč s ricottou
Príprava koláča je jednoduchá a tá vôňa a chuť po citrónoch a limetky je skvelá.

Oblátkové orechové rezy
K dnešným 25. narodeninám som upiekla tento koláčik. Recept som našla v mamkinom receptovom zošítku...