Kávová roláda s tiramisu krémom fotorecept
Foto: olinecka
Milovníci kávy si prídu na svoje. Úžasná roláda, ktorej sa nedá odolať.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks väčšie |
|
150 g |
|
40 g |
|
20 g (Nescafe) |
|
štipka |
|
Náplň: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 PL (Nescafe) |
|
2-3 PL (alebo kryštálový) |
|
1 PL |
|
Na posypanie rolády: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme štipku soli. Kakao a kávu spolu preosejeme.
-
3
Do žĺtkovej peny vmiešame preosiatu kakaovo-kávovú zmes. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta.
-
4
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 8-9 minút, rúru sledujeme, aby cesto nezhorelo, lebo je tenké.
-
5
Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku.
-
6
Stiahneme papier na pečenie, zakryjeme papierom, viď foto...
-
7
Zrolujeme do rolády takže spodok utierka, vrch papier a necháme vychladnúť.
-
8
Pripravíme si suroviny na plnku. Mascarpone, ricottu, hnedý cukor, a šťavu z polovice citróna zašľaháme spolu. Korpus rozvinieme a potrieme plnkou do 3/4.
-
9
Zrolujeme, dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním konce rolády upravíme, posypeme preosiatym kakaom a pokrájame. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie čas na prečítanie receptu som rada že sa recept páči, pozdravujem.