Nedá mi nepodelit sa o článok ktorý sami pred nedávnom dostal do rúk.Vitamín B 17 ktorý sa nachádza v marhulových jadierkach je podla najnovších výskumov tažkou zbranou proti rakovine , obsahujú kyanid.V princípe zdravá bunka obsahuje enzím rhodanázu ,rakovinová ma iba tzv.beta-glukozidázu ktorá na rozdiel od rhodanázy nedokáže rozkladať kyanid.Pokial zdravá bunka kyanid rozloží rakovinová to nedokáže.V horách niekde na pakistansko-indickom pomedzí žije národ Hunzuov žijúcich v súlade s prírodou a kde sa ohromne darí aj marhuliam .Bez problémov sa doživajú 100 rokov a nadovšetko si cenia prave jadierka z marhúl.Zistilo sa že na rakovinu tu nezomiera nik,a bežne vyzerajú aj o 25 rokov mladší.Vytamin je však nutné dostať do tela v optimálnom množstve. Článok v novinách bol v podstate propagáciou výživového doplnku, no na duši ma pohladilo že príroda má aj na túto pliagu "svoj recept" .Ak to adminko uzná nech to zmaže no dúfam že to niekomu pomôže posunúť sa dalej pripadne poskytne nádej.
@zareaguj
Inak - jedia sa len horké marhuľové jadrá - sú aj sladké.
Podľa Dr. Krebsa, potrebujeme minimálne 100 mg vitamínu B17 (ekvivalent 7 marhuľových jadierok denne) na prevenciu proti rakovine. Potraviny obsahujúce vitamin B17 sú nasledovné:
Jadierka alebo semená ovocia: najvačšia koncentrácia vitamínu B17 bola nájdená v horkých mandliach. Jablká, marhule, čerešne, nektarinky, broskyne, slivky, hrušky.
Strukoviny : semeno bôbu obyčajného, cícer, vyklíčená šošovica, vyklíčená indická strukovina (výhonok)
Orechy : horké mandle, makadamské oriešky, kešu oriešky
Bobule : černice, šípky, brusnice, baza, jahody, maliny, väčšina lesných divých plodov ...
Semiačka : ľan, sezam
Tráva : akácia, alfalfa (naklíčené), pšeničná, vodná tráva, Sonchus oleraceus
Obilie/zrná : jačmeň, hnedá ryža, pohánka, ľan, proso, raž, vika, pšenica
Rozličné : bambusové výhonky, fuschia výhonok, , cirok (sorgum), divá hortenzia, tis (pichliače, čerstvé listy).
Podľa Dr. Krebsa, základným konceptom je dostatočný denný prísun B17 a môže byť realizovaný dvoma cestami: Prvá, jesť celé ovocie obsahujúce B17 (vrátane jadierok), ale nezjesť viac jadierok než by ste mohli zjesť keď jete celé ovocie. Napríklad: ak zjete tri jablká denne, jadierka z troch jabĺk sú dostatočným prísunom B17. Nemali by ste zjesť kilo jablkových jadierok. Druhá cesta, jedno broskyňové alebo marhuľové jadierko na 4,5 kg telesnej váhy je dostačujúce v rakovinovej prevencii, ale množstvo závisí od konkrétneho človeka a jeho stravy a metabolizmu. 77 kg muž napríklad môže skonzumovať 17 marhuľových jadierok za deň a dosiahne biologicky primeraný prísun vitamínu B17. (60 kg osoba....13 jadierok)
A dve dôležité upozornenia: Všetkého veľa škodí. Príliš veľa jadierok alebo semien môže vyvolať nežiadúce vedľajšie účinky. Táto prírodná potrava by mala byť konzumovaná v biologicky racionálnom množstve (nie viac ako 30 až 35 jadierok denne).
Vysoká koncentrácia B17 je obsiahnutá v prírodnej potrave či v surovom alebo naklíčenom stave.
To ale neznamená, že rozumným varením a inou tepelnou úpravou bude obsah B17 zničený. Jedlo pripravené varením pri teplote dostačujúcej na prípravu čínskej večere nestratí obsah vitamínu B17. Inými slovami, narýchlo orestované.
www.marhulove-jadierka.eu/index-Dateien/Page379.htm...
a už dám pokoj, ernest...sľubujem!
Ako dieťa som milovala marhuľové jadrá, kedysi som letá trávila u starej mamy a tam sme ich so sestrou rozbíjali kladivom a vyjedli. No nikdy ma to nenapadlo u kupovaných.
Je fajn čítať niečo iné ako o škandáloch našich politikov. Budem voliť marhule !!!
@ernest a @sjuz veľmi cenné informácie a ďakujem a teší ma, že príroda je taká múdra a hlavne neprkonateľná.
Jadierka z jablk bezne rozhryzem a potom tie tvrde supky iba odstranim,
- cayenské korenie/poštipkách do hotového jedla/
- kurkuma /dtto/
- javorový sirup so sódou bikarbónou
- repkový med/viaže radikály/
- vysadiť biely cukor a mäso
- č.l. mletej škorice denne
- ľanový olej a semienka