teda priznám sa, že neviem na akom struháku sa strúhajú čokoládové hobliny-veľké, poradíte mi? Ešte som to nerobila.
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 17 najnovší komentár včera 17:34
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 165 najnovší komentár 1. júna 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 81 najnovší komentár 21. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 17 najnovší komentár včera 17:34
- Kecupicek: Netradičný živý plot 28 najnovší komentár 10. júna 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 165 najnovší komentár 1. júna 2024
- Sovka62: Pšenná múka 20 najnovší komentár 29. mája 2024
- Anina43: akú podlahovinu do bytu ? 37 najnovší komentár 28. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 14 najnovší komentár včera 17:34
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Máj na Varecha.sk: Zabodoval koláč uja Andora aj 30-minútový makovec. Pozrite si kompletné rebríčky naj receptov
- Skúste všetky: Aj chlieb vo vajci môže prekvapiť. 10 receptov od jednoduchého až po luxusný
- Zákusok na nedeľu: 9 receptov na jahodové rolády. Niektoré môžete mať upečené do polhodinky
- Májové videá: Kôprová omáčka, Míša rezy aj segedín. TOP 15 najsledovanejších videoreceptov
- Nepatria za blúzku: 10 receptov na šťavnaté čerešňové koláče. Radosť pozrieť aj ochutnať
- Neodolateľne dobré: Nadýchané kysnuté cesto a lahodný vanilkový krém. To sú pudingáče, koláč aj zákusok v jednom
- Slávnostný dezert: 5 receptov na rezy Prezident, reprezentatívny zákusok, ktorým nikdy nešliapnete vedľa
= alebo si ich mozes urobit tak, ze rozpustenu cokoladu vylejes na plech vo velmi tenuckom monzstve. daj do chladnicky na par minut stuhnut alebo pockaj, pokial sa z nej nestrati lesk.
Plochou skrabkou (moze byt aj z umelej hmoty) akoby zacni skrabat cokoladu dole z plechu pokial mozno co najdalej bez prerusenia. A ked to robis pomaly, daju sa vytvorit aj trubicky a velkost mas obycajne taku aku skrabku pouzijes.
Ked som raz zdobila tortu, moj manzel mi pozical (Spachtlu? - neviem ci sa to tak vola co pouzivaju murari na natieranie malty ci stierky? pani vo video ju pouziva) a trubicky aj struzlinky boli ozaj velike. Aj to dobre vyzeralo.
napr. video:
= Niektora cokolada sa vsak dost lame a vtedy je potrebne cokoladu tkz."Temper" (stuzit? - postupne ochladzovat a znova oteplit), ale z takejto cokolady dokazete robit veci, ktore sa dalej nelamu.
pridavam video a zrejme to niekto bude vediet najst aj v nasej reci? Ak nie poradim dalej ak treba.
www.wonderhowto.com/how-to-temper-chocolate-365627/...
alebo nekupuj potravinarsku cokoladu, ale v lidli abo inde nmaju kvalitnu 86% cokoladu alebo i viac a s nou sa robi velmi dobre