Požiadala som manžela, aby kúpil kilo ražnej múky. V obchode bola v pol kilovom balení, tak vzal dve. Až doma sme zistili, že len jedno je ražná múka, druhé vrecko, celkom rovnaké okrem nápisu, obsahovalo pšennú múku. Nielen, že neviem čo s ňou, ani som o nej nikdy nepočula. Neviete, prosím vás, poradiť, čo sa z nej pečie alebo varí?
@zareaguj
@sovka , aj mne sa stalo skoro ako vášmu manželovy....ešte pred 2 rokmi mi mama povedala, nech kúpim krupicu...ok...išiel som do obchodu, a hľadal som krupicu...hľadal som to medzi múkami (krupicu máme medzi cestovinami)....našiel som krupicovú múku (1kg),,,myslel som, že je to to isté....tak som dal do košíka....potom doma mama pozerala blok, čo stálo tak draho....potom došlo...mama chcela detskú krupicu, a ja som kúpil krupicovú múku! detská krupica stoji 0.50€ a krupicová múka stála okolo 2€....asi to stálo 62 Skk....
Potom sme špekulovali, čo s takou ,,vzácnou" múkou spraviť :D
Nakoniec som z toho spravil krupicovú kašu....krupicovú kašu už robím len z tejto múky :)
Rony , ta krupicova muka je velmi dobra do zemiakovych knedlikov .su s nou ovela lepsie , lahsie a chutnejsie . Pozriem sa ci tu nie je na nich recept , ked nie tak v sobotu uvarim a dam ho na Varechu . Ale kludne sa z nej moze uvarit krupicova kasa :-)))
Vidim, ze prispevok je stary, ale snad precita volakto moju odpoved: Ano, cena psennej muky je pomerne vysoka, ale: ja by som kupila v Mlyne Zrno prosovu muku. Proso a pseno je z tej istej rastliny. Rozdiel: proso je nelupane zrnko a pseno je lupane (ako biela ryza a hneda, celozrnna). Cize prosova muka je celozrnna, hodnotnejsia a aj poriadne lacnejsia ako psenova, z olupaneho zrnka.