Letný sladký obed:
10 receptov na ovocné knedličky. Tradičné zo zemiakového cesta, aj rýchle z tvarohu
Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek recept, jedno je jasné. Spravte rovno dvojitú dávku....
5 minút čítania

Ľahké riešenie:
Bojíte sa piecť rybu vcelku, aby nebola suchá? Pomôže vám obyčajná soľ
Vyskúšajte jednoduchý spôsob pečenia v soľnej kruste, ktorá ochráni jemné mäsko a nedovolí, aby sa ryba vysušila.
4 minúty čítania

Na párty aj ku gulášu:
11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
V lete si radi častejšie posedíme s rodinou alebo priateľmi na záhrade či terase. A vtedy sa vždy hodí niečo slané pod zub....
5 minút čítania

Zdravšie varenie a pečenie:
Med namiesto cukru? Toto potrebujete vedieť o zámene
Med je prijateľná alternatíva, ak chcete sladiť o niečo zdravšie. A nielen nápoje....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 28/2025:
Marhuľové leto
Varecha s receptami na úžasné marhuľové koláče z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 11. júla
3 minúty čítania
11x zeleninová polievka:
Ľahká, ale aj s haluškami, krutónmi či domácimi cestovinami
Horúce počasie nás snáď nasledujúcich pár dní nebude trápiť a tak príde chuť aj na teplú polievku....
5 minút čítania
Ako ušetriť:
Kedy je dôležité rúru predhriať a kedy sú to zbytočne vyhodené peniaze?
Nie vždy je potrebné rúru predtým, než do nej vložíte jedlo, predhrievať. Stojí to totiž čas aj peniaze....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Rezance či slíže?
„Mišelinská“ hviezda sa akosi našej krajine vyhýba. Keď nemáme hviezdu tak hádam aj kuchárska čapica je dobrá....
3 minúty čítania
Uplatní sa aj v teplej kuchyni:
Pizza, cestoviny, cheesecake aj buchty. 11 chutných nápadov, čo urobiť z cottage syra
Cottage syr je super prísadou nielen do šalátov a nátierok. Viete o tom, že z neho môžete uvariť gnocchi, upiecť buchty, ...
5 minút čítania
Najlepšie júnové recepty:
Tipnite si, aký koláč sa piekol najčastejšie a ktoré ovocie bolo najobľúbenejšie
Uplynulý mesiac na Varechu pribudlo hneď niekoľko receptov na jednoduchý koláč, ktorý sa v lete pečie snáď v každej rodine....
14 minút čítania
Čo všetko sa môže pokaziť:
5 najčastejších chýb pri grilovaní klobás
Grilovanie klobás sa môže zdať ako najľahšia disciplína. Pravda je však trochu iná. Klobása si zaslúži viac rešpektu, než by sa zdalo....
5 minút čítania
Jeden nestačí:
Kysnutý, obrátený, s posýpkou, pod snehom aj z hrnčeka. 11 receptov na letné marhuľové koláče
Je sezóna marhúľ a bola by škoda piecť z nich koláč vždy podľa rovnakého receptu. Vyskúšajte úžasné dobroty, aké pečú iné gazdinky...
5 minút čítania
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku:
Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
Aj keď sú pre nás výrobky šetriace v kuchyni čas a námahu lákavé, niektorým skratkám je lepšie sa vyhnúť.
4 minúty čítania
Upečte na víkend:
10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
Do letných koláčov sú višne ako stvorené. Vychutnajte si ich v týchto sladkých kúskoch, ktoré výborne vyvažujú svojou kyslastou chuťou.
4 minúty čítania
Dilema horúceho leta:
Patrí chlieb do chladničky alebo nie?
V teplom letnom počasí sa potraviny kazia rýchlejšie a chlieb nie je výnimkou....
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 27/2025:
Cestoviny, ktoré zasýtia
Varecha s receptami na cestoviny, ktoré zasýtia z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 4. júla.
3 minúty čítania
Maškrtenie bez rúry:
Falošné slivkové knedle aj kokosové ježe a ďalšie recepty na nepečené krupicové zákusky
Dobre vychladené budú vítaným osviežením v letných horúčavách. A dobrou správou je, že kvôli nim nemusíte ani rúru zapínať.
5 minút čítania
Manuál nielen pre začiatočníkov:
6 spôsobov, ako nakrájať cuketu. Plátky, kocky, kolieska, každé sa hodia na iný typ jedla
Nie je jedno, ako cuketu nakrájate. Rôzne tvary kúskov dodajú vašim pokrmom rôzne textúry aj chute.
3 minúty čítania
10 najsledovanejších júnových videí:
Topkou je návod, ako využiť stopky jahôd. Už ste ho videli?
Rebríček najúspešnejších videoreceptov uplynulého mesiaca. Chutné jedlá aj užitočné tipy na každý deň.
5 minút čítania
Aby boli ešte lepšie:
Jedlá zapekané so syrom robíme bežne. Nie každý sa však hodí na všetko. Poradíme vám, podľa čoho vyberať
Zapekané jedlo bude chutnejšie aj výdatnejšie, keď naň dáme syr. Ale nesprávny druh syra môže aj čo to pokaziť....
5 minút čítania
Babky, toto im navarte:
10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
Pristáli u vás vnúčatá na prázdniny a rozmýšľate, čo im budete variť, keď sú také prieberčivé?...
4 minúty čítania
Holandská omáčka za pár minút:
Únavné šľahanie nad parou a riziko, že sa zrazí budú minulosťou. Takto sa vždy sa podarí
Klasickou metódou sa príprava jemnej krémovej omáčky nemusí vždy skončiť víťazne. Dá sa však urobiť aj jednoduchšie.
5 minút čítania
SÚŤAŽ na júl:
Čo varíte a pečiete prvý prázdninový mesiac? Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur
Začali prázdniny, všade je plno čerstvého ovocia a zeleniny aj hladných stravníkov....
6 minút čítania
Fedor Malík:
Víno vs. zmrzlina
Len sa, prosím, nezľaknite. Nebudem vás presviedčať o vhodnom párovaní, či gastronomickom priateľstve vína a zmrzliny...
3 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
Ak sa chystáte robiť džem z marhúľ, prečítajte si všetky dobré rady, ktoré nájdete v najúspešnejších receptoch v celej histórii nášho portálu...
4 minúty čítania