Medovníky
Medovníky

Zdobenie medovníkov alebo medovníkového domčeka krížikovou výšivkou videorecept

ikitka - bez fotkyikitka, 1. decembra 2021

Upečte medovníkový domček alebo medovníky a pozrite si, ako ich ozdobiť krížikovou výšivkou.

Zdobenie medovníkov alebo medovníkového domčeka krížikovou výšivkou (videorecept)
Foto: ikitka

Suroviny

Medovníkové cesto:
2 štamperlíky
2 ks
2 ks
1 KL
1 KL
2 PL (alebo kakao)
1 KL
2 PL
2 štamperlíky
1 hrnček (250 ml)
Na potretie upečených medovníkov:
1 ks
Sneh na zdobenie:
2 ks
1/2 KL (alebo citrónová šťava)
1 KL
2 hrnčeky (bezhrudkový)




Postup

  1. 1

    Cesto na mäkké medovníčky: Všetky suroviny dáme do hrnca, premiešame a necháme zovrieť nad parou. Zmes necháme 10 minút vychladnúť a postupne pridávame 3 šálky hladkej múky. Spracujeme a cesto necháme odpočívať 30 minút pod utierkou.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme medovníky alebo časti medovníkového domčeka. Vykrojené kúsky poukladáme na vymastený plech a pečieme 5 – 7 minút na 180 °C. Po vybratí z rúry potrieme rozmiešaným vajíčkom. Ak chceme červené medovníky, primiešame do vajíčka trochu potravinárskeho farbiva.

  3. 3

    Sneh na zdobenie: Vyšľaháme dva bielky, pridáme pol kávovej lyžičky kyseliny citrónovej alebo citrónovej šťavy, aby sneh bol biely. Lyžičku Solamylu, aby sa sneh neroztekal a postupne pridávame 2 šálky bezhrudkového práškového cukru. Časť snehu môžeme zafarbiť potravinárskou farbou. Snehom naplníme vrecúško, odstrihneme špic a môžeme začať zdobiť.

  4. 4

    Detailný návod ako postupovať pri zdobení nájdete vo videu.

Diskusia k receptu

luwinka
Takýto medovníkový domček som už robila. Bolo to ale dávnejšie. Ale ja som striešku nezdobila tak ako ty, ale bola len biela aj domček bol biely z cukrovej polevy. Niekde mám aj fotku doma , len kto by ju hľadal , máme dosť fotiek doma a to bolo fotené ešte tým starším foťákom. Ten tvoj sa vydaril krásne , veľmi sa mi to páči.
haji
Krásná práce! Hluboká poklona před šikovnýma rukama, toto se musí umět.
mares
Umelecká práca.Sledujem vaše práce,ale na zdobenie medovníka nemám nejako odvahu.Prajem pokojné Vianoce a hlavne zdravie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia