Farebné makrónky bez potravinárskej farby videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 5. mája 2022
12-14 minút
na 150 °C

Suroviny

80 g
70 g
110 g
90 g
1 PL
Krém:
180 g
150 g




Postup

  1. 1

    Bielky izbovej teploty som začala šľahať. Najskôr na pomalých otáčkach, potom postupne treba pridať na vyššie otáčky. Šľahala som do hustej peny.

  2. 2

    Potom som do peny postupne preosiala práškový cukor, mandľovú múku a kakao. Cesto je hotové, keď už je takej strednej hustoty, nemá byť príliš tekuté. Treba to kontrolovať počas miešania. Z cesta som vytláčala makrónky na plech s papierom na pečenie.

  3. 3

    Makrónky som nechala vysušiť na vzduchu. Povrch makróniek musí byť úplne suchý predtým ako ich dáte do rúry. Doba sušenia môže byť rôzna, záleží to od teploty v miestnosti kde ich sušíte.

  4. 4

    Piekla som ich vo vyhriatej rúre na 150 °C približne 12-14 minút. Naplnila som ich mascarpone zmiešaným s Nutellou.

Diskusia k receptu

haji
Makrónky jako malované, povedené a fotogenické. Úvodní foto, makrónkové komínky, nemá chybu. Jsi šikulka makrónková! Krásný den! Díky za sdílení, vždy potěšíš.
beatacsontosova
@laylastastykitchen nadherne, ja sa na ne uz nejaky cas chystam, akurat mam bielky v chladnicke tak coskoro na ne pride rad, uz som si aj podlozku kupila, len odvahu nabrat :-) prosim taka otazocka, ked ich spravim, ako ich mam skladovat a kolko cca vydrzia? ide mi o to ze buduci vikend budeme mat oslavu a chcem ich spravit, no neviem nakolko vopred by to slo, nejaky tip? vopred dakujem a prajem nadherny den!
laylastastykitchen
@beatacsontosova (18.5.2022 13:44)

Dakujem :-) urcite sa vam podaria... tie makronky v chladnicke chvilu vydrzia :-) niekto ich skladuje aj 2 tyzdne. No ja by som ich tak dlho nenechavala. Ja by som povedala, ze max 6 dni. Dlhsie by som ich nenechavala koli kremu kedze je tam mascarpone Ale ani s maslovym krémom by som ich dlhsie nedrzala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia