Frittata s tuniakom z konzervy videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 29. augusta 2022

Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :) Tuniak z konzervy s chrumkavými zemiačkami, všetko Zobraziť celý popisRád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :) Tuniak z konzervy s chrumkavými zemiačkami, všetko zapečené vo vláčnych vajíčkach s ťahavým syrom na tanieri.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
1 ČL
1 PL
4 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Do rozohriatej panvice (ktorá je vhodná aj do rúry) vylej fantasticky ochutený olej z konzervy, inštantne sa ním rozvonia celá kuchyňa (teda v prípade, že máš rád/a ryby, ak nie, tak čitaš zlý recept 😂). Nasledujú na rovnaké kocky nakrájané zemiaky - aj so šupkou. Štedro osoľ, okoreň a na mierne slabom plameni smaž 10 minút, sem-tam ich poobracaj.

  2. 2

    Ošúp a nasekaj cibuľu na stredne veľké diely a pridaj do panvice k snáď už dozlata opraženým zemiakom. Dochuť údenou paprikou a za stáleho miešania var 3 minúty. Následne prihoď tuniaka a kapary. Rybu sa snaž nepodrviť na drobné fliačky, lepšie bude, ak ostane vo väčších kúskoch. Rovnomerne všetko rozdistribuuj po panvici, posyp nasekanou pažítkou a zalej rozšľahanými vajíčkami. Nakrájanú mozzarellu rovnomerne poukladaj na vrch.

  3. 3

    Daj zapekať do predvyhriatej rúry na 200°C na 10 minút. Hotovú frittatu dozdob pažítkou a srirachou, chutí to takto tie talianske farby ;)

  4. 4

    Môj Instagram : @walrus.buko

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, půjde to klidně i bez zapečení, v dobré panvici na plotně udělat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia