Čokoládovo-pekanové brownie podľa Viliama Bajzíka

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 21. augusta 2022     Dĺžka videa: 4 minúty 53 sekúnd. Komerčné video.

Foto a video: TV Varecha

Máte radi čokoládu a radi experimentujete? Vyskúšajte recept do 15 eur, v ktorom použijete len pár surovín, no výsledok stojí za to.

Postup

  1. 1

    Čokoládová ganáž: Do nádoby nalámeme mliečnu čokoládu. Smotanu zohrejeme do bodu varu a postupne na 2-3-krát ju prilejeme k čokoláde, zakaždým necháme chvíľku postáť a premiešame, aby sa čokoláda rozpustila. Nakoniec rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, aby bola ganáž hladká a lesklá. Ak chceme, aby rýchlejšie vychladla, môžeme ju preliať do väčšej misky.

  2. 2

    Brownie: V hrnci roztopíme maslo, pridáme nalámanú horkú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Rozpustenú čokoládu necháme vychladnúť na 40-50 °C.

  3. 3

    Kým sa čokoláda chladí, vymiešame vajcia s cukrom. Vyšľaháme do nadýchanej peny, do ktorej ručne pomaly vmiešame rozpustenú čokoládu. Do čokoládovej peny preosejeme polohrubú múku a cesto ručne do hladka vymiešame. Na záver do cesta vmiešame nasekané pekanové orechy.

  4. 4

    Cesto nalejeme do formy (30x20 cm) vystlanej papierom na pečenie a brownie pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20-25 minút. Upečené brownie necháme vychladnúť.

  5. 5

    Poleva: Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, primiešame olej a nakoniec aj nasekané pekanové orechy.

  6. 6

    Dokončenie: Vychladnuté brownie nakrájame na kúsky, ktoré namáčame do pripravenej vlažnej polevy (ideálne 32 °C) a ukladáme na papier na pečenie. Necháme vychladiť a nakoniec pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme čokoládovou ganážou.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu