Zubáč v chlebovej strúhanke s cibuľovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Zubáča umyjeme pod studenou
vodou, osušíme, osolíme,
okoreníme a potrieme šťavou
z citróna. V miske rozbijeme
vajcia, osolíme, okoreníme
pridáme mlieko a dobre
vyšľaháme. Filety ryby obalíme
v múke, vo vajíčku, v chlebovej
strúhanke a vyprážame.
- Cibuľový šalát: Zemiaky
v šupke umyjeme a vložíme
do hrnca. Zalejeme studenou
vodou, osolíme a uvaríme do
mäkka. Po uvarení zemiaky ošúpeme,
nakrájame na vhodný
tvar (alebo pretlačíme). Cibuľu
ošúpeme a nakrájame na väčšie
kocky a pridáme k zemiakom.
- Do hrnca vlejeme vodu, ocot,
olej, pridáme bobkový list, celé
čierne korenie, celé nové korenie,
osolíme, okoreníme a privedieme
k varu. Takto pripraveným
nálevom zalejeme zemiaky
s cibuľou a dobre premiešame.
Necháme chvíľu schladiť a vložíme
do chladničky.
|