Zubáč v chlebovej strúhanke s cibuľovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zubáča umyjeme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme šťavou z citróna. V miske rozbijeme vajcia, osolíme, okoreníme pridáme mlieko a dobre vyšľaháme. Filety ryby obalíme v múke, vo vajíčku, v chlebovej strúhanke a vyprážame.
  2. Cibuľový šalát: Zemiaky v šupke umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Po uvarení zemiaky ošúpeme, nakrájame na vhodný tvar (alebo pretlačíme). Cibuľu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky a pridáme k zemiakom.
  3. Do hrnca vlejeme vodu, ocot, olej, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Takto pripraveným nálevom zalejeme zemiaky s cibuľou a dobre premiešame. Necháme chvíľu schladiť a vložíme do chladničky.