Znojemské z bravčových kociek (fotorecept)

Autor receptu: marianna76

znojemské má byť asi z hovädzieho mäsa, ale kúpila som pekné plecko a bolo lacnejšie ako hovädzie....

16
porcií
25 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Postup

  1. mäso nakrájame na malé kocky, nakrájame párok, špekačik /viac párkov som nemala, preto som dala aj špekačik, inak myslím, že chutnejšie je len s párkami - ale asi podľa chuti/ , uhorky na drobno a aj vajíčka uvarené nakrájame alebo pretlačíme, tak , že pootáčame , aby sme mali malé kocky z bielka.
  2. cibuľu nakrájanú na jemno osmažíme na oleji, mäso dáme do hrnca, opekáme, kým sa zatiahne, osolíme, okoreníme, mäso púšťa šťavu, v ktorej mäso dusíme asi 3/4 hodiny, keď bude menej vody treba podlievať ale najskôr je lepšie dusiť vo vlastnej
  3. pridáme polovicu párkov, polovicu uhoriek, asi 1,5 lyžice horčice, premiešame, dolejeme vodou podľa toho koľko chceme šťavy a varíme asi 1/2 hodiny, kým je mäso mäkké
  4. pridáme zbytok uhoriek, párkov a vajíčka. Pripravila som si zátrepku z celozrnnej múky + voda, týmto som šťavu s mäsom zahustila podľa mojej potreby. Varila som ešte asi skoro 10 min.
  5. Podávame s ryžou, ja som si pridala aj červenú repu. Mňam