Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zimná minestrone polievka

blissofplants - fotkablissofplants, 16. októbra 2020
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
2 strúčiky
2 ks
2 stonky
1/2 ks
80 g
1/2 ks
1/2 ks
400 g (v konzerve)
400 g (v konzerve)
50 g
1,2 l
 (nemusí byť)
hrsť (alebo špenátové)




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici na olivovom oleji niekoľko minút podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, najemno nakrájaný zeler a papriku, potom pridáme pokrájanú mrkvu a zelené fazuľky. Pridáme vodu, privedieme do varu a varíme zhruba 15 minút.

  2. 2

    Pridáme paradajky, nakrájanú cuketu, ošúpanú na kocky nakrájanú tekvicu a cestoviny orzo. Dobre ochutíme a varíme ďalších 10 minút.

  3. 3

    Na konci varenia pridáme miešanú fazuľu, listy reďkoviek, pomiešame a podávame s dochrumkava opečeným chlebom.

Diskusia k receptu

mluvicitoaleta
No jo, polévka není špatná, ovšem nevím, zda se to může volat minestrone, jelikož si myslím, že do pravého minestrone žádné těstoviny nepatří.
blissofplants
@mluvicitoaleta (16.10.2020 23:08)

Ďakujem za koment! Taliani si myslia niečo iné pretože v klasickej minestrone, po zelenine, cestoviny väčšinou pridávajú, len iný druh ako som pridala ja 😉
1x haji
dormella
@blissofplants (17.10.2020 08:48)
Zimni minestrone i v Italii obsahuje zimni zeleninu - kapustu, mrkev, rapikaty celer, spenat, mangold, cibuli, cesnek, dyni + suche lusteniny a konzervovana rajcata.
Paprika, cuketa, zelene fazolky ani v Italii v zime nerostou - tedy pokud nemame vyhrivany sklenik.
Pochopitelne v obchode najdete vse, co autorka pouzila, ale pak uz to neni zimni minestrone . . .
Na severu Italie je zvykem pridavat hlavne ryzi, ve stredni a jizni Italii testovinu.
A v kazdem pripade horka polevka uz na taliri je vzdy posypana stedre parmezanem a zakapnuta dobrym olivovym olejem.
haji
Pěkný receptík, kouzelné foto!
chorvatka
A preco zimna , ved v tomto obdobi niet papriky, cukety ani zelenej fazulky .Myslela som si ze zimna minestrone by bola skôr so suchou fazulou, mrkvou, celerom ci zemiakmi a paradajkami z konzervy, nie ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia