Zimná minestrone polievka
Foto: blissofplants
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
2 stonky |
|
1/2 ks |
|
80 g |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
400 g (v konzerve) |
|
400 g (v konzerve) |
|
50 g |
|
1,2 l |
|
|
|
|
|
|
|
(nemusí byť) |
|
hrsť (alebo špenátové) |
|
Postup
-
1
Vo veľkej panvici na olivovom oleji niekoľko minút podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, najemno nakrájaný zeler a papriku, potom pridáme pokrájanú mrkvu a zelené fazuľky. Pridáme vodu, privedieme do varu a varíme zhruba 15 minút.
- 2
Pridáme paradajky, nakrájanú cuketu, ošúpanú na kocky nakrájanú tekvicu a cestoviny orzo. Dobre ochutíme a varíme ďalších 10 minút.
- 3
Na konci varenia pridáme miešanú fazuľu, listy reďkoviek, pomiešame a podávame s dochrumkava opečeným chlebom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 🧡
Ďakujem velmi pekne!! 🧡
Ďakujem za koment! Taliani si myslia niečo iné pretože v klasickej minestrone, po zelenine, cestoviny väčšinou pridávajú, len iný druh ako som pridala ja 😉
Zimni minestrone i v Italii obsahuje zimni zeleninu - kapustu, mrkev, rapikaty celer, spenat, mangold, cibuli, cesnek, dyni + suche lusteniny a konzervovana rajcata.
Paprika, cuketa, zelene fazolky ani v Italii v zime nerostou - tedy pokud nemame vyhrivany sklenik.
Pochopitelne v obchode najdete vse, co autorka pouzila, ale pak uz to neni zimni minestrone . . .
Na severu Italie je zvykem pridavat hlavne ryzi, ve stredni a jizni Italii testovinu.
A v kazdem pripade horka polevka uz na taliri je vzdy posypana stedre parmezanem a zakapnuta dobrym olivovym olejem.