Zeytinyagli Yesil Fasulye (alebo zelená fazuľka po turecky)
Autor receptu: nazarboncuk
Myslím, že troška odľahčenia do tohto predvianočného šialenstva vypekania a varenia nezaškodí :)...Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne iné korenie, bylinky alebo bujóny nedajbože vegetu...budete milo prekvapení aké vynikajúce jedlo ste si navarili :)Ja sa do neho neho v Turecku "nakladám" minimálne na tri dni a aj to mi je málo :D Tak nech vám chutí
2-3 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľky opláchneme a necháme odkvapkať. Na olivovm oleji udusíme do sklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a lyžicu paprikovej pasty (ak nemáte, šupnite tam lyžičku červenej papriky).
- Pridáme paradajky, soľ, korenie, cukor a fazuľky. Premiešame, zalejeme pohárom vody a udusíme domäkka (asi 40 min.)
Necháme vychladnúť a podávame s ryžou, jogurtom alebo len s chlebom.