Zeytinyagli Yesil Fasulye (alebo zelená fazuľka po turecky)

Autor receptu: nazarboncuk

Myslím, že troška odľahčenia do tohto predvianočného šialenstva vypekania a varenia nezaškodí :)...Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne iné korenie, bylinky alebo bujóny nedajbože vegetu...budete milo prekvapení aké vynikajúce jedlo ste si navarili :)Ja sa do neho neho v Turecku "nakladám" minimálne na tri dni a aj to mi je málo :D Tak nech vám chutí

2-3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľky opláchneme a necháme odkvapkať. Na olivovm oleji udusíme do sklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a lyžicu paprikovej pasty (ak nemáte, šupnite tam lyžičku červenej papriky).
  2. Pridáme paradajky, soľ, korenie, cukor a fazuľky. Premiešame, zalejeme pohárom vody a udusíme domäkka (asi 40 min.) Necháme vychladnúť a podávame s ryžou, jogurtom alebo len s chlebom.