Knedličky
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Autor receptu: redakcia
Postup- Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta),
pomaly pridávame horúcu vodu a droždie, vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme
do vymastenej misky, zakryjeme utierkou
a necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme 8 cm
kruhy, ktoré potrieme roztopenou bravčovou
masťou, z jednej strany preložíme a necháme
pod utierkou na pomúčenom plechu kysnúť ďalších 30 minút. Potom dáme naparovať na 10
minút ako knedle: Naparené žemličky vytiahneme
z paráku a môžeme ihneď podávať alebo nechať
vychladnúť. Pred podávaním opätovne
zohrejeme v parnom hrnci asi 2 minúty.
- Guacamole: Zrelé avokádo ošúpeme, odstránime kôstku, dužinu roztlačíme vidličkou, pridáme japonskú majonézu, koriander nasekaný najemno, soľ, korenie, nasekané kizami wasabi. Všetko dôkladne premiešame metličkou a môžeme jemne ochutiť limetkovou alebo citrónovou šťavou.
- Bravčový pulled pork: Bravčové plece
očistíme, osolíme, okoreníme a potrieme
údenou paprikou, najemno nastrúhaným
cesnakom a zázvorom – celé to môžeme
zaúdiť na drevenom uhlí. Pečieme pri
164 °C asi 3 hodiny, jemne podliate vodou.
- Marinovaná červená cibuľa: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné plátky. Ohrejeme vodu a ocot, pridáme cukor a varíme
dovtedy, kým sa nerozpustí, potom do horúceho nálevu dáme cibuľu. Necháme marinovať cez noc.
- Bao žemličku prihrejeme na pare, opatrne
otvoríme, potrieme hrubšou vrstvou avokádového guacamole, naň dáme zohriaty
bravčový pulled pork vo vlastnej šťave, na mäso
dáme marinovanú cibuľu a nasekanú koriandrovú vňať.
|