Knedličky

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a droždie, vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme do vymastenej misky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme 8 cm kruhy, ktoré potrieme roztopenou bravčovou masťou, z jednej strany preložíme a necháme pod utierkou na pomúčenom plechu kysnúť ďalších 30 minút. Potom dáme naparovať na 10 minút ako knedle: Naparené žemličky vytiahneme z paráku a môžeme ihneď podávať alebo nechať vychladnúť. Pred podávaním opätovne zohrejeme v parnom hrnci asi 2 minúty.
  2. Guacamole: Zrelé avokádo ošúpeme, odstránime kôstku, dužinu roztlačíme vidličkou, pridáme japonskú majonézu, koriander nasekaný najemno, soľ, korenie, nasekané kizami wasabi. Všetko dôkladne premiešame metličkou a môžeme jemne ochutiť limetkovou alebo citrónovou šťavou.
  3. Bravčový pulled pork: Bravčové plece očistíme, osolíme, okoreníme a potrieme údenou paprikou, najemno nastrúhaným cesnakom a zázvorom – celé to môžeme zaúdiť na drevenom uhlí. Pečieme pri 164 °C asi 3 hodiny, jemne podliate vodou.
  4. Marinovaná červená cibuľa: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné plátky. Ohrejeme vodu a ocot, pridáme cukor a varíme dovtedy, kým sa nerozpustí, potom do horúceho nálevu dáme cibuľu. Necháme marinovať cez noc.
  5. Bao žemličku prihrejeme na pare, opatrne otvoríme, potrieme hrubšou vrstvou avokádového guacamole, naň dáme zohriaty bravčový pulled pork vo vlastnej šťave, na mäso dáme marinovanú cibuľu a nasekanú koriandrovú vňať.