Z dedičstva našich babičiek.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
1 ks menšia |
|
2 PL |
|
4-5 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistené zemiaky pokrájame na menšie kocky, cibuľu nadrobno.
- 2
Na masle orestujeme cibuľu do sklovita, ale aby už pekne voňala. Pridáme zemiaky, rascu a bobkový list. Zalejeme vodou, osolíme a uvaríme takmer do mäkka.
- 3
V malom množstve vody s octom premiešame múku do hladka a vlejeme k uvareným zemiakom. Premiešame a ešte chvíľu povaríme. Dochutíme čiernym korením.
- 4
Stratené vajcia urobíme tak, že do osolenej mierne vriacej vody s octom(asi 1 PL) vložíme okrúhle vykrajovacie formičky a opatrne do nich vlejeme vajíčka. Varíme miernym varom asi 2 minúty. Namiesto strateného vajíčka môžeme podávať s volským okom ale aj grilovanou klobáskou, fašírkou, údeným mäsom a pod.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu