Zemiaky, kuriatka a šalotka s omáčkou z červeného vína (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Vyberáme čo najmenšie zemiaky a dôkladne ich umyjeme. Šalotku som mala len banánovú, preto som použila len 3ks nakrájané na väčšie kusy.
  2. Do panvice dáme 2 PL masla, pridáme šalotku, rozmarín,
  3. zemiaky,
  4. kuriatka, soľ a opekáme asi 10 minút.
  5. Keď sú zemiaky opečené,
  6. zalejeme ich asi menšou šálkou vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu a varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
  7. Odstránime pokrievku, zvýšime teplotu a odparíme zvyšnú tekutinu. Zemiaky, šalotku a kuriatka vyberieme. Na dne panvice by nám mala ostať hustá lepivá omáčka.
  8. Zalejeme ju vínom. Rozmiešame a varíme kým sa omáčka nezredukuje.
  9. Na záver do omáčky zašľaháme 2 PL masla.
  10. Kuriatka, zemiaky a šalotku rozdelíme na taniere a prelejeme omáčkou. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvo mletým čiernym korením.
  11. Pripravené podľa receptu zo stránky http://www.herbivoracious.com/2009/09/potatoes-chanterelles-shallots-in-red-wine-sauce-recipe.html