Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    V troche osolenej vody uvaríme zemiaky, a keď sú už takmer mäkké, pridáme najemno nasekaný kôpor a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtky. Za stáleho miešania chvíľku povaríme, odstavíme, pridáme podľa chuti hnedý cukor alebo karamel a citrónovú šťavu.

  2. 2

    Karamel pripravíme tak, že na panvicu dáme pol kila cukru, rozpustíme dohneda, zalejeme postupne vodou a rozvaríme.

  3. 3

    Hovädzie mäso v mise osolíme, okoreníme, vymiešame a vytvarujeme 4 fašírky. Netreba pridávať nič, múku, strúhanku ani vajce. Vytvarujeme 4 rovnaké placky, ktoré opečieme na masti z každej strany 3 – 4 minúty.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist