Foto: olinecka
Dnešný obed u nás!!!!
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Prívarok: | |
200 g |
|
250 ml (alebo smotana na zahustenie) |
|
podľa potreby na zapražku |
|
na zátrepku |
|
na zápražku |
|
4 ks |
|
na dochutenie |
|
podľa chuti |
|
Fašírky: | |
300 g (chudý bôčik) |
|
300 - 400 g |
|
2 - 3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na obaľovanie |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Doma bolo hoädzie varene z polievky ,som pomlela aj bravčovy bôčik ochutila som soľou a čiernym korenim pridala som vajca.Dobre som premiešala a z mäsa som si urobila bochničky,ktore som obaľovala v struhanke.Vysmažila som ich na oleji do zlatova.
- 2
Šošovicu som očistila a namočila asi na pol hodiny,napučala skôr sa uvari.Vysypala som do misy zaliala som vodou ,aby bola pod vodou pridala som soľ a bobkove listy.Varime asi pol hodiny .Zoleja, muky si urobime ružovu zapražku pridame k uvarenej šošovici.Z mlieka a muky urobime zatrepku vlejeme k šošovici povaríme dochutime octom.
- 3
Podávame s čerstvym chlebom.Prajem dobrú chuť!!!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu