Zemiakový guláš
Zemiakový guláš so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne.* Slúžia nielen ako príloha, ale pripravujú sa z nich rôzne jedlá. Jedným z nich je aj tento guláš.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Cibuľu narežeme na kolieska, papriku na pásiky a paradajky na menšie časti.
- Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Pridáme mletú papriku a premiešame.
- Vložíme pór, zemiaky, papriku a paradajky.
- Podlejeme cca ½ l vody, pridáme rascu, majoránku a soľ. Premiešame a zakryté dusíme 20 minút.
- Potom guláš zjemníme smotanou a pridáme nasekanú vňať. Premiešame a odstavíme.
- Nakoniec podľa chuti dochutíme octom.