Zemiakový guláš

Zemiakový guláš so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne.* Slúžia nielen ako príloha, ale pripravujú sa z nich rôzne jedlá. Jedným z nich je aj tento guláš.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu narežeme na kolieska, papriku na pásiky a paradajky na menšie časti.
  2. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Pridáme mletú papriku a premiešame.
  3. Vložíme pór, zemiaky, papriku a paradajky.
  4. Podlejeme cca ½ l vody, pridáme rascu, majoránku a soľ. Premiešame a zakryté dusíme 20 minút.
  5. Potom guláš zjemníme smotanou a pridáme nasekanú vňať. Premiešame a odstavíme.
  6. Nakoniec podľa chuti dochutíme octom.