Zemiakový guláš
Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level.* Recept
som našiel na internete.
Postup
- Špekáčiky ošúpeme, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme.
- Na masti opečieme nakájané špekáčiky, vyberieme ich a odložíme.
- Vo výpeku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a nakoniec plátky cesnaku.
- Pridáme rascu, múku, opražíme ju a potom pridáme mletú papriku. Krátko opražíme, aby nezhorkla.
- Zalejeme vývarom a privedieme k varu a pridáme zemiaky, osolíme, a varíme do ich zmäknutia asi 20 minút.
- Pridáme odložené špekáčiky, scedenú fazuľu z konzervy a spolu chvíľu prevaríme. Ochutíme mletým korením, majoránom, prípadne ešte dosolíme.
- Podávame s chlebom alebo obľúbeným pečivom. Ja som si dal minichlebíky z môjho predchádzajúceho receptu.
- Guláš je lepší na druhý deň...