Zemiakový guláš

Zemiakový guláš s fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level.* Recept som našiel na internete.

Suroviny

Postup

  1. Špekáčiky ošúpeme, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme.
  2. Na masti opečieme nakájané špekáčiky, vyberieme ich a odložíme.
  3. Vo výpeku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a nakoniec plátky cesnaku.
  4. Pridáme rascu, múku, opražíme ju a potom pridáme mletú papriku. Krátko opražíme, aby nezhorkla.
  5. Zalejeme vývarom a privedieme k varu a pridáme zemiaky, osolíme, a varíme do ich zmäknutia asi 20 minút.
  6. Pridáme odložené špekáčiky, scedenú fazuľu z konzervy a spolu chvíľu prevaríme. Ochutíme mletým korením, majoránom, prípadne ešte dosolíme.
  7. Podávame s chlebom alebo obľúbeným pečivom. Ja som si dal minichlebíky z môjho predchádzajúceho receptu.
  8. Guláš je lepší na druhý deň...