Zemiakový koláč
Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Autor receptu: ellie17
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm.* Výborne chutí teplý aj studený, s jednoduchým zeleninovým šalátom či kyslou
uhorkou.
|
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Prebytočnú vodu z nich mierne vyžmýkame.
- Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak pretlačíme.
- V miske zmiešame nastrúhané zemiaky, tvaroh, cibuľu, cesnak, vajcia, mlieko a múku. Dochutíme soľou, korením a majoránom.
- Zmes dobre premiešame.
- Plech alebo zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.
- Hmotu rovnomerne rozotrieme do formy a uhladíme povrch.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C približne 45 minút, kým nie je povrch zlatistý a chrumkavý.
- Necháme pár minút odstáť, potom krájame.