Zemiakový koláč

Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku

Autor receptu: ellie17

Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm.* Výborne chutí teplý aj studený, s jednoduchým zeleninovým šalátom či kyslou uhorkou.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Prebytočnú vodu z nich mierne vyžmýkame.
  2. Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak pretlačíme.
  3. V miske zmiešame nastrúhané zemiaky, tvaroh, cibuľu, cesnak, vajcia, mlieko a múku. Dochutíme soľou, korením a majoránom.
  4. Zmes dobre premiešame.
  5. Plech alebo zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.
  6. Hmotu rovnomerne rozotrieme do formy a uhladíme povrch.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C približne 45 minút, kým nie je povrch zlatistý a chrumkavý.
  8. Necháme pár minút odstáť, potom krájame.