Bryndzový posúch
Bryndzový posúch

Zemiakovo-bryndzový posúch s jalapeňo papričkami

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 14. mája 2021
Zemiakovo-bryndzový posúch s jalapeňo papričkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
200 ml vlažná
50 ml
10 g
1/4 V
1 ČL
1 PL
Plnka:
1 ks
100 ml
2 strúčiky
150 g
150 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: V miske rozdrvíme droždie vo vode s pivom a cukrom. Potom pridáme hladkú múku a poriadne vymiesime cesto. Na konci pridáme soľ a olivový olej, znova poriadne premiesime. Cesto rozdelíme na 2–3 časti (podľa toho, aký veľký posúch chceme), zabalíme do vrecúška a necháme postáť v chladničke aspoň pol hodiny (ideálne je aspoň 2 hodiny).

  2. 2

    Zemiaky očistíme a nakrájame na strúhadle na tenké plátky. Cesnak rozmixujeme v slnečnicovom oleji, trocha dosolíme, naložíme doňho zemiakové plátky a odložíme bokom.

  3. 3

    Odležané cesto vyvaľkáme na cca 0,3 cm hrúbku, potrieme bryndzou vymiešanou so smotanou, pridáme nakrájané jalapeňo papričky a zemiakové plátky marinované v cesnaku.

  4. 4

    Pečieme na rozpálenom plechu pri teplote 250 °C asi 8 minút, kým spodok posúcha nie je upečený. Upečený posúch posypeme nakrájanou pažítkou a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.

Diskusia k receptu

karolka
Neviem si predstaviť chuť bryndze s jalapeňo papričkami