Jelenia sviečkovica
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
65 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Na panvicu pridáme rozmarín a cesnak, vložíme do rúry rozpálenej na 180 °C na 6 minút dopiecť.
- Sviečkovicu vyberieme, do panvice pridáme červené víno a vývar, zredukujeme na polovicu a pridáme ešte šípkový džem, prevaríme a nakoniec pridáme maslo, ktoré rozmiešame, omáčku precedíme, ďalej už nevaríme.
- Šúľance: V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme hladkú múku a vajce. Dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Cesto po vypracovaní si rozdelíme na malé kúsky a vytvarujeme šúľance. Vyvaríme v osolenej vode a schladíme, pred podávaním opečieme na panvici s olivovým olejom alebo bravčovou masťou.
|