Jelenia sviečkovica
Jelenia sviečkovica

Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 17. januára 2018
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 strúčik
100 ml
100 ml
50 g
25 g
Šúľance:
250 g uvarené
80 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Na panvicu pridáme rozmarín a cesnak, vložíme do rúry rozpálenej na 180 °C na 6 minút dopiecť.

  2. 2

    Sviečkovicu vyberieme, do panvice pridáme červené víno a vývar, zredukujeme na polovicu a pridáme ešte šípkový džem, prevaríme a nakoniec pridáme maslo, ktoré rozmiešame, omáčku precedíme, ďalej už nevaríme.

  3. 3

    Šúľance: V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme hladkú múku a vajce. Dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Cesto po vypracovaní si rozdelíme na malé kúsky a vytvarujeme šúľance. Vyvaríme v osolenej vode a schladíme, pred podávaním opečieme na panvici s olivovým olejom alebo bravčovou masťou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: