Zemiakové placky

Zemiakové placky

Autor receptu: redakcia

Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, k šalátu alebo čatní.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu placiek sa hodia zemiaky varného typu B, majú mierne múčnatú dužinu a dobre sa strúhajú. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na väčších očkách strúhadla. Osolíme, necháme pár minút postáť a vyžmýkame rukou.
  2. Nastrúhané vyžmýkané zemiaky preložíme do misy, prilejeme vlažnú smotanu, pridáme vajcia, pretlačený strúčik cesnaku a múku. Dochutíme mletým čiernym korením. Premiešame.
  3. Na panvici vymastenej olejom opekáme placky na miernom ohni z oboch strán do zlatista.