Zemiakové placky
Zemiakové placky
Autor receptu: redakcia
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, k šalátu alebo čatní.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na prípravu placiek sa hodia zemiaky varného typu B, majú mierne múčnatú dužinu
a dobre sa strúhajú. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na väčších očkách strúhadla. Osolíme, necháme pár minút postáť a vyžmýkame rukou.
- Nastrúhané vyžmýkané zemiaky preložíme do misy, prilejeme vlažnú smotanu, pridáme vajcia, pretlačený strúčik cesnaku a múku. Dochutíme mletým čiernym korením. Premiešame.
- Na panvici vymastenej olejom opekáme placky na miernom ohni z oboch strán do zlatista.