Zemiakové placky s kyslou kapustou
Foto: kitchenguru
Rýchla večera s kyslou kapustou na podporu imunity.
Suroviny
1-2 ks veľké |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na vyprážanie: | |
podľa potreby |
|
Na podávanie: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme olej, múku, korenie, vajíčko, majorán, cesnak a soľ. Všetko pomiešame až máme polohutné cesto. Vytvarujeme placky. Mne vyšli 4 ks, keďže som robila iba pre 1 osobu. Ak chceme viac, zdvojnásobíme alebo strojnásobíme množstvo surovín.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej a keď bublinkuje, vložíme pripravené placky. Osmažíme z oboch strán do zlatista a vyberieme. Podávame s kyslou kapustou a bielym jogurtom.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za komentár...olej tam byť nemusí...nikdy som nerobila takú malú porciu len pre seba tak som tam dala aby sa mi to nepripálilo lebo vysmážala som s menším množstvom oleja ako pri väčšom množstve...čerstvý cesnak je chuťovo lepší ale nie každý môže čerstvý niekoho dráždi 🙂
Dík za "normální" vysvětlení. Já v tom přidaném oleji hledal nějakou reakci s moukou - znáte to, když do našlehaného piškotového těsta dáte lžíci oleje nevznikne dort, ale bábovka.
🙂...tak áno ja dávam olej aj do palaciniek ale potom už na panvicu nie 😄
🙂...tak recept sa dá rôzne upgradovať...dá sa dať aj syr do cesta...pripadne skombinovať s inou zeleninou iným korením