Zemiakové placky plnené mletým mäskom

milanka - bez fotkymilanka, 29. januára 2011

Je to veľmi ľahký recept na prípravu a hlavne na čas

45 minút
príprava

Suroviny

 mleté




Postup

  1. 1

    Zemiakové placky: -očistené a umyté zemiaky postrúhame -pridáme vajce,soľ,vegetu a mleté čierne korenie,postrúhaný cesnak a cibuľu a petržlenovú vňať - na koniec to zahustíme trochou polohrubej múky

  2. 2

    Dobre premiešame. Z cesta na panvici pečieme na rozpálenom oleji zemiakové placky.

  3. 3

    Príprava mäska: - na oleji opečieme na kocky pokrájanú cibuľu a cesnak - pridáme mleté mäso - okoreníme soľou,mletým čiernym korením,grilovacím korením a trochou oregána - podlejeme to trochou vody,nech mäsko zmäkne a podusí sa - pridáme paradajkový pretlak a na koniec smotanu na varenie

  4. 4

    -necháme to trochu povariť cca 5 min a odstavíme

  5. 5

    Polovicu upečenej zemiakovej placky prelejeme hotovým mäskom a placku preložíme - na vrch pridáme postrúhaný syr - podávame bez prílohy,je to sýte samé o sebe

  6. 6

    Dobrú chuť Vám....

Diskusia k receptu

hviezdickaz
neviem si dost dobre predstavit,ako to mlete maso v tej placke chuti... zaujimave... vyskusam :) a potom ohodnotim , mimochodom vitaj :o)
janazjarku
@hviezdickaz chutí to ako mleté mäso :-) pravidelne nám to varia vo firemnej jedálni záleží ako to ochutíš v podstate sa na tomto jedle nedá čo skaziť pokiaľ sa nepresolí .-) Ja tiež zvyknem zemiakovú placku plniť kuracími pečienkami udusenými na leči a tiež sa dá konzumovať :-)
cica2
môže to byť dobré, vyskúšam! A pekne ťa vítam, určite sa ti bude tu páčiť:)
janazjarku
@milanka vitaj určite sa ti tu zapáči v našej kuchárskej rodinke na čele, ktorej stoja naši "rodičia" mamka Sandra a oco Tomáš :-)
duschko
Milanka, nech sa ti na Vareche dari a vela dobrych a chutnych receptov. Zemiakove placky mame velmi radi. Najradsej s brav. dusenym na paprike, ale aj kuracou pecienkou. Dokonca aj s dusenou kyslou kapustou. S mletym maskom som este nerobil. Vyskusam. Ukladam do MKK.
remcula
Já jsem taky placky už jedla snad se vším, ale s meltým masem ne, může to být skvělé a určitě vyzkouším. Taky tě vítám na Vareše!!
zitar
Hneď som si recept pridala do KK, lebo práve tá obmena s mletým mäskom sa mi páči, my ho máme totiž radi.
tinca
ja som robila po vzore kamošky aj rizoto s mletým mäsom a bolo výborné
jerica
@milanka vitaj,úvod s receptíkom , pripomenutie placiek, človek nevie čo by už navaril a Tvoj receptík je to čo potrebujeme mať to rýchlo spravené:-))
haston
u nás akurát zlacnili od dnes mleté mäso v obch. reťazci, takže neváham.:)
kacenka7
také nám robieva môj brat, je to výborné... nikto sa nesťažoval, žeby mu nechutilo :)
tonicka53
Takéto zemiakové placky plnené mletým mäskom nám varili v závodnej jedálni a malo vždy veľký úspech. Podávali nám k tomu šalát so sudovej kapusty. Verte mi, hodí sa k tejto plnenej placke. Vďaka za rcp. Vyskúšam ho veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia