Je to veľmi ľahký recept na prípravu a hlavne na čas
príprava
Postup
-
1
Zemiakové placky: -očistené a umyté zemiaky postrúhame -pridáme vajce,soľ,vegetu a mleté čierne korenie,postrúhaný cesnak a cibuľu a petržlenovú vňať - na koniec to zahustíme trochou polohrubej múky
- 2
Dobre premiešame. Z cesta na panvici pečieme na rozpálenom oleji zemiakové placky.
- 3
Príprava mäska: - na oleji opečieme na kocky pokrájanú cibuľu a cesnak - pridáme mleté mäso - okoreníme soľou,mletým čiernym korením,grilovacím korením a trochou oregána - podlejeme to trochou vody,nech mäsko zmäkne a podusí sa - pridáme paradajkový pretlak a na koniec smotanu na varenie
- 4
-necháme to trochu povariť cca 5 min a odstavíme
- 5
Polovicu upečenej zemiakovej placky prelejeme hotovým mäskom a placku preložíme - na vrch pridáme postrúhaný syr - podávame bez prílohy,je to sýte samé o sebe
- 6
Dobrú chuť Vám....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu