Zemiakové placky plnené mletým mäskom

Autor receptu: milanka

Je to veľmi ľahký recept na prípravu a hlavne na čas

45 minút
príprava

Postup

  1. Zemiakové placky: -očistené a umyté zemiaky postrúhame -pridáme vajce,soľ,vegetu a mleté čierne korenie,postrúhaný cesnak a cibuľu a petržlenovú vňať - na koniec to zahustíme trochou polohrubej múky
  2. Dobre premiešame. Z cesta na panvici pečieme na rozpálenom oleji zemiakové placky.
  3. Príprava mäska: - na oleji opečieme na kocky pokrájanú cibuľu a cesnak - pridáme mleté mäso - okoreníme soľou,mletým čiernym korením,grilovacím korením a trochou oregána - podlejeme to trochou vody,nech mäsko zmäkne a podusí sa - pridáme paradajkový pretlak a na koniec smotanu na varenie
  4. -necháme to trochu povariť cca 5 min a odstavíme
  5. Polovicu upečenej zemiakovej placky prelejeme hotovým mäskom a placku preložíme - na vrch pridáme postrúhaný syr - podávame bez prílohy,je to sýte samé o sebe
  6. Dobrú chuť Vám....