Zemiakové placky plnené mletým mäskom
Autor receptu: milanka
Je to veľmi ľahký recept na prípravu a hlavne na čas
Postup
- Zemiakové placky:
-očistené a umyté zemiaky postrúhame
-pridáme vajce,soľ,vegetu a mleté čierne korenie,postrúhaný cesnak a cibuľu a petržlenovú vňať
- na koniec to zahustíme trochou polohrubej múky
- Dobre premiešame.
Z cesta na panvici pečieme na rozpálenom oleji zemiakové placky.
- Príprava mäska:
- na oleji opečieme na kocky pokrájanú cibuľu a cesnak
- pridáme mleté mäso
- okoreníme soľou,mletým čiernym korením,grilovacím korením a trochou oregána
- podlejeme to trochou vody,nech mäsko zmäkne a podusí sa
- pridáme paradajkový pretlak a na koniec smotanu na varenie
- -necháme to trochu povariť cca 5 min a odstavíme
- Polovicu upečenej zemiakovej placky prelejeme hotovým mäskom a placku preložíme
- na vrch pridáme postrúhaný syr
- podávame bez prílohy,je to sýte samé o sebe
- Dobrú chuť Vám....