Kuracie soté
Kuracie soté

Zemiakové placky plnené kuracím soté

mojaradost - bez fotkymojaradost, 17. januára 2018

Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (na placky)
2 kusy
100 g
1/2 kávovej lyžičky
1 kávová lyžička
4 strúčiky
Kuracie soté:
500 g
1 kus
1 kávová lyžička
1 polievková lyžica
1 polievková lyžica
3 polievkové lyžice
1 konzerva (314 ml)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiakové placky: Zemiaky očistíme, postrúhame najemno, pridáme vajíčka, hladkú múku, mleté čierne korenie, sušenú majoránku, prelisovaný cesnak, soľ podľa chuti, dôkladne premiešame. Na horúcej panvici potretej olejom upečieme väčšie placky, ktoré udržujeme v teple.

  2. 2

    Kuracie soté: Stredne veľkú cibuľu pokrájame na drobné kocky, na oleji opražíme dosklovita. Mäso pokrájame na malé rezance, pridáme k cibuli, aby sa zatiahlo, posolíme, podusíme a pridáme mleté čierne korenie, kečup, paradajkovú šťavu, horčicu, sójovú omáčku, scedené pokrájané šampiňóny a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka. V prípade, že chceme mať pikantné soté, pridáme pokrájanú chilli papričku. Ak sa vytvorí veľa tekutiny, mäsko odokryjeme a necháme tekutinu odpariť. Podľa potreby dochutíme.

  3. 3

    Pripravené placky naplníme hotovým soté, preložíme na polovicu. Posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Nevím jak to napsat. Výborné placky s náplní jsi urobila. Ja nerobím ani sporadicky, léta jsem odolávala a určitě odolám i nadále. Nekamarádí se s mým žaludkem. Ale sólo placky si urobím čoskoro, navnadila si ma.
Nesmrteľná klasika slovenských podnikov, či už sa to v niektorom z nich volá zbojnícka pochúťka, poľovnícky sen alebo richtárkino tajomstvo, obsah taniera je stále v podstate rovnaký, toto tu je ešte vylepšené šampiňónmi a syrom na vrchu, mňamka.

Pridaj komentár k receptu: