Zemiakové placky plnené kuracím soté
Foto: mojaradost
Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (na placky) |
|
2 kusy |
|
100 g |
|
1/2 kávovej lyžičky |
|
1 kávová lyžička |
|
4 strúčiky |
|
|
|
Kuracie soté: | |
500 g |
|
1 kus |
|
1 kávová lyžička |
|
1 polievková lyžica |
|
1 polievková lyžica |
|
3 polievkové lyžice |
|
1 konzerva (314 ml) |
|
|
|
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Zemiakové placky: Zemiaky očistíme, postrúhame najemno, pridáme vajíčka, hladkú múku, mleté čierne korenie, sušenú majoránku, prelisovaný cesnak, soľ podľa chuti, dôkladne premiešame. Na horúcej panvici potretej olejom upečieme väčšie placky, ktoré udržujeme v teple.
- 2
Kuracie soté: Stredne veľkú cibuľu pokrájame na drobné kocky, na oleji opražíme dosklovita. Mäso pokrájame na malé rezance, pridáme k cibuli, aby sa zatiahlo, posolíme, podusíme a pridáme mleté čierne korenie, kečup, paradajkovú šťavu, horčicu, sójovú omáčku, scedené pokrájané šampiňóny a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka. V prípade, že chceme mať pikantné soté, pridáme pokrájanú chilli papričku. Ak sa vytvorí veľa tekutiny, mäsko odokryjeme a necháme tekutinu odpariť. Podľa potreby dochutíme.
- 3
Pripravené placky naplníme hotovým soté, preložíme na polovicu. Posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!
Tiež kuracie soté:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tieto placky nie sú také mastné, nakoľko sa panvica iba potrie olejom, myslím si že by Ti neuškodili:))
Oh ty liško podšitá!
Ale nechám to na Teba, urob ako myslíš...