Kuracie soté
Kuracie soté

Zemiakové placky plnené kuracím soté

mojaradost - bez fotkymojaradost, 17. januára 2018

Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (na placky)
2 kusy
100 g
1/2 kávovej lyžičky
1 kávová lyžička
4 strúčiky
Kuracie soté:
500 g
1 kus
1 kávová lyžička
1 polievková lyžica
1 polievková lyžica
3 polievkové lyžice
1 konzerva (314 ml)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Zemiakové placky: Zemiaky očistíme, postrúhame najemno, pridáme vajíčka, hladkú múku, mleté čierne korenie, sušenú majoránku, prelisovaný cesnak, soľ podľa chuti, dôkladne premiešame. Na horúcej panvici potretej olejom upečieme väčšie placky, ktoré udržujeme v teple.

  2. 2

    Kuracie soté: Stredne veľkú cibuľu pokrájame na drobné kocky, na oleji opražíme dosklovita. Mäso pokrájame na malé rezance, pridáme k cibuli, aby sa zatiahlo, posolíme, podusíme a pridáme mleté čierne korenie, kečup, paradajkovú šťavu, horčicu, sójovú omáčku, scedené pokrájané šampiňóny a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka. V prípade, že chceme mať pikantné soté, pridáme pokrájanú chilli papričku. Ak sa vytvorí veľa tekutiny, mäsko odokryjeme a necháme tekutinu odpariť. Podľa potreby dochutíme.

  3. 3

    Pripravené placky naplníme hotovým soté, preložíme na polovicu. Posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Nevím jak to napsat. Výborné placky s náplní jsi urobila. Ja nerobím ani sporadicky, léta jsem odolávala a určitě odolám i nadále. Nekamarádí se s mým žaludkem. Ale sólo placky si urobím čoskoro, navnadila si ma.
olinecka
Zemiakové placky plnené mäsom,hubami,dobrôt.Ja ich dávam ešte zapiecť do rúry kým sa nerozpustí syr.Dobre si navarila.Chvalim.
strucik
Nesmrteľná klasika slovenských podnikov, či už sa to v niektorom z nich volá zbojnícka pochúťka, poľovnícky sen alebo richtárkino tajomstvo, obsah taniera je stále v podstate rovnaký, toto tu je ešte vylepšené šampiňónmi a syrom na vrchu, mňamka.
kucharko
Ahoj, mam otazku: z druhej strany sa mi placka tak krasne do zlatista neopecie, cim to je?