Zemiakové placky plnené kuracím soté

mojaradost - bez fotkyMojaradost, 64 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 17. januára 2018 18:40
Ďalšie jej recepty »

Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.

5
porcií
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (na placky)
2 kusy
100 g
1/2 kávovej lyžičky
1 kávová lyžička
4 strúčiky
Kuracie soté:
500 g
1 kus
1 kávová lyžička
1 polievková lyžica
1 polievková lyžica
3 polievkové lyžice
1 konzerva (314 ml)
Na posypanie:
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiakové placky: Zemiaky očistíme, postrúhame najemno, pridáme vajíčka, hladkú múku, mleté čierne korenie, sušenú majoránku, prelisovaný cesnak, soľ podľa chuti, dôkladne premiešame. Na horúcej panvici potretej olejom upečieme väčšie placky, ktoré udržujeme v teple.

  2. 2

    Kuracie soté: Stredne veľkú cibuľu pokrájame na drobné kocky, na oleji opražíme dosklovita. Mäso pokrájame na malé rezance, pridáme k cibuli, aby sa zatiahlo, posolíme, podusíme a pridáme mleté čierne korenie, kečup, paradajkovú šťavu, horčicu, sójovú omáčku, scedené pokrájané šampiňóny a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka. V prípade, že chceme mať pikantné soté, pridáme pokrájanú chilli papričku. Ak sa vytvorí veľa tekutiny, mäsko odokryjeme a necháme tekutinu odpariť. Podľa potreby dochutíme.

  3. 3

    Pripravené placky naplníme hotovým soté, preložíme na polovicu. Posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist