Zemiakové knedličky s kapustou
Autor receptu: redakcia
Tekvica i jej semiačka, jablká, hrušky, kapusta, gaštany, zemiaky, jesenné huby i sladké hroznové bobule... V kuchyni sa dá teraz vykúzliť pestrofarebná hostina, čo v ničom nezaostáva za paletou pani prírody.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V kastróle zohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a cukor. Necháme skaramelizovať. Kapustu nakrájanú na malé kocky pridáme k cibuli, podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, korením a octom. Dusíme domäkka.
- Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred), očistíme ich a postrúhame alebo zomelieme najemno. Osolíme, pridáme vajce a múku. Cesto vytvarujeme do valčeka s priemerom 3 cm a krájame na približne 80-gramové kolieska. Jednotlivé kolieska naplníme kapustou a vytvarujeme knedličky.
- Vložíme do vriacej osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú na povrch, sú hotové. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Knedličky uložíme na tanier, posypeme tvarohom a opečenou slaninou.