Zemiakové knedličky s kapustou

Autor receptu: redakcia

Tekvica i jej semiačka, jablká, hrušky, kapusta, gaštany, zemiaky, jesenné huby i sladké hroznové bobule... V kuchyni sa dá teraz vykúzliť pestrofarebná hostina, čo v ničom nezaostáva za paletou pani prírody.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V kastróle zohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a cukor. Necháme skaramelizovať. Kapustu nakrájanú na malé kocky pridáme k cibuli, podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, korením a octom. Dusíme domäkka.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred), očistíme ich a postrúhame alebo zomelieme najemno. Osolíme, pridáme vajce a múku. Cesto vytvarujeme do valčeka s priemerom 3 cm a krájame na približne 80-gramové kolieska. Jednotlivé kolieska naplníme kapustou a vytvarujeme knedličky.
  3. Vložíme do vriacej osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú na povrch, sú hotové. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Knedličky uložíme na tanier, posypeme tvarohom a opečenou slaninou.