Zemiakové šúľance
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Autor receptu: ta3
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky.* Vychutnajte si ich s opraženou slaninkou a cibuľou.
4 - 6 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarené zemiaky zasypeme múkou, zalejeme horúcou vodou (alebo použijeme vodu, v ktorej sa zemiaky varili) a pridáme soľ. Všetko spolu roztlačíme pučidlom na zemiaky na hustú kašu.
- Z kaše potom vytvarujeme valčeky, ktoré ešte vyformujeme na menšie valčeky - džatky. Pripravené džatky opečieme na rozpustenej masti dozlatista.
- Opečené džatky podávame s kyslou smotanou, slaninou opraženou spolu s cibuľou a ozdobíme jarnou cibuľkou.
- Pozrite si celú reláciu Chutné Slovensko, v ktorej nájdete viac receptov z Vysokých Tatier a dozviete sa mnoho zaujímavostí a tipov, čo navštíviť v tomto regióne.