Zemiakové knedličky

Zemiakové „dödölle“ so smotanou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do osolenej vody, kým nebudú stredne mäkké. Scedíme ich a roztlačíme na pyré, pridávame múku a miešame, až kým nevznikne krémová hmota.
  2. Medzitým dáme plátky slaniny do rúry zohriatej na 160 °C na 15–20 minút a upečieme dochrumkava.
  3. Na panvici rozohrejeme bravčovú masť a dozlatista opražíme nakrájanú cibuľu. Z roztlačených zemiakov polievkovou lyžicou tvarujeme ploché knedličky a opražíme ich z oboch strán na rozohriatej panvici. Podávame s opraženou cibuľou, kyslou smotanou a so slaninovými čipsami.