Zemiakové knedličky
Zemiakové „dödölle“ so smotanou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé
kocky a dáme variť do osolenej vody, kým
nebudú stredne mäkké. Scedíme ich a roztlačíme na
pyré, pridávame múku a miešame, až kým
nevznikne krémová hmota.
- Medzitým dáme plátky slaniny do rúry zohriatej na 160 °C na 15–20 minút a upečieme
dochrumkava.
- Na panvici rozohrejeme
bravčovú masť a dozlatista opražíme nakrájanú
cibuľu. Z roztlačených zemiakov
polievkovou lyžicou tvarujeme ploché knedličky
a opražíme ich z oboch strán na rozohriatej panvici.
Podávame s opraženou cibuľou, kyslou smotanou
a so slaninovými čipsami.
|