Zemiaková polievka
	        Zemiaková polievka s jogurtom a so šampiňónmi
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľku. Pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a prikryté
na miernom ohni varíme 15–20 minút.
 - Do polievky pridáme nastrúhanú kôru z citróna a 4 PL citrónovej šťavy. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením
a muškátovým orieškom. Keď sú zemiaky uvarené domäkka, polievku rozmixujeme.
 - Šampiňóny nakrájame na kúsky. Na panvici opečieme slaninku, keď pustí šťavu, pridáme šampiňóny
a sprudka opečieme.
 - Na krutóny nakrájame toastový chlieb na kocky. Maslo zohrejeme na veľkej panvici, vsypeme nakrájaný chlieb a na miernom ohni opekáme dozlatista. Ochutíme soľou
a muškátovým orieškom.
 - Do rozmixovanej polievky zamiešame jogurt, môžeme ešte premixovať. Polievku rozdelíme na taniere, posypeme opraženou slaninkou, šampiňónmi, nasekanou zelenou časťou cibuľky a krutónmi.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |