Krémová zelerová polievka
Krémová zelerová polievka

Zelerová polievka s pečenou zelenou fazuľkou a so šampiňónmi

blissofplants - fotkablissofplants, 29. septembra 2020
3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
1 ks
2 strúčiky
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 stonka
800 ml
100 g (nemusí byť)
100 g (nemusia byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci na miernom ohni zohrejeme olej. Nakrájame cibuľu a cesnak a pridáme do hrnca.

  2. 2

    Zeleninu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme do hrnca spolu s vodou a varíme zhruba 20 minút alebo kým zelenina nezmäkne.

  3. 3

    Ochutíme a polievku rozmixujeme v mixéri. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som opražila fazuľku v rúre s trochou oleja do chrumkava asi 10-15 minút, osolíme, okoreníme a huby opražíme na panvici do zlatista.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Povedená polievka, aj fotogenická! Miluju zeleninové polievky, tvoja je super, díky za inspiraci!