Zeleninové karí
Zeleninové karí
Autor receptu: redakcia
Jedlo s názvom karí je ako stvorené na spracovanie zeleniny. Môžete vyčarovať mix z kúskov, ktoré čakajú vo vašej chladničke.
|
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu prekrojíme, lyžicou vydlabeme stred so semienkami. Tekvicu nakrájame na kúsky a rozložíme na plech. Tekvicu hokkaido nemusíme lúpať, šupka sa pri pečení zjemní a dodá jedlu farbu aj chuť. Cícer scedíme, prepláchneme a pridáme k tekvici na plech. Všetko osolíme, pokvapkáme medom a olejom a premiešame. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.
- Bataty olúpeme a nakrájame na kúsky. Mangold opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- V hlbokej panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme karí pastu a restujeme asi 2 minúty. Potom do panvice vlejeme kokosové mlieko, pridáme paradajky, rybiu omáčku, cukor a trochu vody. Privedieme do varu, potom vložíme do panvice aj bataty, mangold, kafírové listy a varíme 15 minút.
- Nakoniec do panvice pridáme pečenú tekvicu s cícerom a varíme, kým všetko nezmäkne. Podávame dozdobené kokosovými lupienkami a dochutené limetovou šťavou.