Zeleninová tempura fotorecept
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 15. novembra 2013
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 15. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
12 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
8 ks |
|
1 ks12 |
|
2 ks |
|
500 ml na vyprážanie |
|
na namáčanie |
|
Cestíčko: | |
150 g |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame na hranolčeky alebo kolieska a dáme zachladiť.- 2
Všetky suroviny na cestíčko musíme tiež schladiť. Múky a prášok do pečiva zmiešame, pridáme žĺtky a minerálku a všetko ešte raz dôkladne premiešame.- 3
V panvici rozpálime olej na 180–200 °C. Zeleninu postupne namáčame v cestíčku a vyprážame dozlatista. Nesmieme dať veľké množstvo do panvice, aby olej nevychladol a cestíčko zostalo chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu