Zeleninová tempura fotorecept
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 15. novembra 2013
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 15. novembra 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 12 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 8 ks |
|
| 1 ks12 |
|
| 2 ks |
|
| 500 ml na vyprážanie |
|
| na namáčanie |
|
| Cestíčko: | |
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1

Zeleninu očistíme a nakrájame na hranolčeky alebo kolieska a dáme zachladiť.- 2

Všetky suroviny na cestíčko musíme tiež schladiť. Múky a prášok do pečiva zmiešame, pridáme žĺtky a minerálku a všetko ešte raz dôkladne premiešame.- 3

V panvici rozpálime olej na 180–200 °C. Zeleninu postupne namáčame v cestíčku a vyprážame dozlatista. Nesmieme dať veľké množstvo do panvice, aby olej nevychladol a cestíčko zostalo chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu