Zeleninová tempura fotorecept

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 15. novembra 2013
Zeleninová tempura (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

12 ks
2 ks
1 ks
8 ks
1 ks12
2 ks
500 ml na vyprážanie
 na namáčanie
Cestíčko:
150 g
2 PL
2 ČL
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1


    Zeleninu očistíme a nakrájame na hranolčeky alebo kolieska a dáme zachladiť.

  2. 2


    Všetky suroviny na cestíčko musíme tiež schladiť. Múky a prášok do pečiva zmiešame, pridáme žĺtky a minerálku a všetko ešte raz dôkladne premiešame.

  3. 3


    V panvici rozpálime olej na 180–200 °C. Zeleninu postupne namáčame v cestíčku a vyprážame dozlatista. Nesmieme dať veľké množstvo do panvice, aby olej nevychladol a cestíčko zostalo chrumkavé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia