Foto: uzaska
Fajn hustá polievka, nenáročná na suroviny.
5 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky, mrkvu, cibuľu, zeler, šampiňóny a stonku brokolice (biele "vnútro" chutí ako kaleráb) očistíme a nakrájame, zvyšok brokolice rozoberieme, cesnak pretlačíme.
- 2
Na troche oleja opražíme cibuľu, cesnak a vločky, pridáme mrkvu, zemiaky, zeler a dužinu z brokolice, minútu orestujeme, poprášime lyžičkou múky, MČK a sladkou paprikou, prilejeme lyžičku sójovej omáčky. Zalejeme vodou (použila som asi 1,5 litra, inak podľa ľubovôle, resp. množstva zeleniny).
- 3
Po 15 minútach varenia pridáme hríby, brokolicu, kolienka a pol lyžičky soli (prípadne menej/viac, ja veľmi nesolím). Za ďalších cca 15 minút je polievka hotová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu