Zeleninová polievka so žemľovými knedličkami

Autor receptu: damisa

polievka s chutnými knedličkami

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme cibuľu pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a spolu podusíme, ja pridávam do polievky aj kúsok z údenej slaninky. Zalejeme vodou/ cca 2 l/ a uvaríme do mäkka, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Žemľové knedličky: vymiešame máslo so soľou, pridáme vajce, mlieko, korenie, petržlenovú vňať a postrúhané suché pečivo pridávame tak, aby sme mali tuhšiu hmotu
  3. mokrou rukou tvarujeme malé guličky, dáme ich tanier, ktorý sme predtým potreli máslo
  4. a zalejeme ich vriacim vývarom a po chviľi ich vložíme do polievky a ešte spolu povaríme 4-5 minút.