Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zeleninová polievka s bezlepkovými písmenkami videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, dnes 19:30. Komerčný recept.

Máme pre vás novinku – Liana bezlepkové cestoviny Alphabet v tvare písmen a číslic. Sú chutné, výživné a v kuchyni s nimi zažijete Zobraziť celý popisMáme pre vás novinku – Liana bezlepkové cestoviny Alphabet v tvare písmen a číslic. Sú chutné, výživné a v kuchyni s nimi zažijete trochu zábavy. Uvarili sme z nich jednoduchú zeleninovú polievku, ktorá dobre padne malým aj veľkým.

4-5
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Polievka:
2 ks stredne veľká
1 ks
1 ks
50 ml (alebo maslo)
štipka
1-1,5 l (alebo vývar)
Bezlepkové cestoviny:
200 g
2 l
štipka
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu – očistíme mrkvu, petržlen (prípadne inú zeleninu) a nahrubo nastrúhame. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Príprava polievky – na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, pridáme nastrúhanú zeleninu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou (približne 1,5 litra). Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (cca 15-20 minút).

  3. 3

    Uvaríme cestoviny – cestoviny nasypeme do vriacej osolenej vody (2 litre na 200 g) a varíme 10 až 14 minút pri miernom vare a za občasného miešania. Uvarené cestoviny prepláchneme studenou vodou a scedíme.

  4. 4

    Do hotovej polievky pridáme uvarené cestoviny a na záver dochutíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.

  5. 5

    Dobrý tip 1: Po scedení premiešajte cestoviny s kvapkou oleja – nezlepia sa ani po dlhšom státí a zostanú krásne oddelené aj po pridaní do polievky. Ideálne pri cestovinách, kde vynikne každý detail.

  6. 6

    Dobrý tip 2: Namiesto vody môžete polievku zaliať zeleninovým alebo kuracím vývarom – dodá jej plnšiu chuť a výživnejší základ. Ideálne najmä v chladnejších dňoch.

Diskusia k receptu