Zeleninová polievka s bezlepkovými písmenkami videorecept
Máme pre vás novinku – Liana bezlepkové cestoviny Alphabet v tvare písmen a číslic. Sú chutné, výživné a v kuchyni s nimi zažijete Zobraziť celý popisMáme pre vás novinku – Liana bezlepkové cestoviny Alphabet v tvare písmen a číslic. Sú chutné, výživné a v kuchyni s nimi zažijete trochu zábavy. Uvarili sme z nich jednoduchú zeleninovú polievku, ktorá dobre padne malým aj veľkým.
porcie
príprava
Suroviny
Polievka: | |
2 ks stredne veľká |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 ml (alebo maslo) |
|
štipka |
|
|
|
|
|
1-1,5 l (alebo vývar) |
|
Bezlepkové cestoviny: | |
200 g |
|
2 l |
|
štipka |
|
Na dochutenie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninu – očistíme mrkvu, petržlen (prípadne inú zeleninu) a nahrubo nastrúhame. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno.
- 2
Príprava polievky – na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, pridáme nastrúhanú zeleninu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou (približne 1,5 litra). Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (cca 15-20 minút).
- 3
Uvaríme cestoviny – cestoviny nasypeme do vriacej osolenej vody (2 litre na 200 g) a varíme 10 až 14 minút pri miernom vare a za občasného miešania. Uvarené cestoviny prepláchneme studenou vodou a scedíme.
- 4
Do hotovej polievky pridáme uvarené cestoviny a na záver dochutíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.
- 5
Dobrý tip 1: Po scedení premiešajte cestoviny s kvapkou oleja – nezlepia sa ani po dlhšom státí a zostanú krásne oddelené aj po pridaní do polievky. Ideálne pri cestovinách, kde vynikne každý detail.
- 6
Dobrý tip 2: Namiesto vody môžete polievku zaliať zeleninovým alebo kuracím vývarom – dodá jej plnšiu chuť a výživnejší základ. Ideálne najmä v chladnejších dňoch.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu