Zelená fazuľka ako hríby

Autor receptu: valeri

Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po tieto dni trošku žalúdok odľahčím a som sa rozhodla dnes pre fazuľku. Toto jedlo voláme doma "fazuľka ako hríby", lebo ju pripravujem podobne ako hríby, a keď ho robím v zime z mrazenej fazuľky, trochu chuťou hríby pripomína. Ale samozrejme hríby sú hríby :-))

5-10 minút
príprava

Postup

  1. fazuľku som umyla a očistila
  2. a pokrájala asi na pol cm kúsky
  3. a cibuľu na kocky
  4. fazuľku som uvarila v slanej vode do polomäkka, podľa chuti môžte aj úplne domäkka, zliala do sitka a nechala odkvapkať
  5. Na troške olivového oleja som opražila cibuľku, pridala som rascu, korenie a nakoniec papriku, vysypala na to fazuľku, vegetu, lebo fazuľka je trošku mdlej chuti, pretlačený cesnak (množstvo podľa chuti) a premiešala. Potom som znížila teplotu na min. a prikryté som to všetko nechala trošku podusiť
  6. Potom už len klasicky surové vajíčka ako na praženicu, premiešať a je hotovo.
  7. K tomu už len kopec surovej zeleninky, nejaké celozrnné pečivo alebo kúsok chlebíka a za tým pohár vychladeného radlera