Foto: monika2mamina
Aké by to boli fašiangy bez šišiek. Tak takéto si robíme my u nás doma :- )
40
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1/3 hrnčeka vlažné |
|
1/3 hrnčeka vlažná |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
po 1 hrsti |
|
1 hrsť |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. sušené |
|
Postup
-
1
Do pekárne na chlieb dáme mlieko a vodu s rozšľahanými žltkami, olej, soľ, múku, semienka, ovsené vločky, cukor a nakoniec droždie a zapneme program "cesto". Ak nemáme pekáren, spravíme si cesto ručne a necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1/2 cm a formičkou alebo pohárom povykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich 20 minút podkysnúť. Potom ich potrieme plejom a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupnov asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu