Ovsené vločky s ovocím
Ovsené vločky s ovocím

Zdravé ovsené vločky

macka78 - fotkamacka78, 4. februára 2019
Zdravé ovsené vločky
Foto: macka78

Skvelý štart do nového dňa... To, že raňajky sú veľmi dôležitým jedlom dňa, už určite dobre viete. Je to totiž prvá potrava, ktorú organizmu doprajete Zobraziť celý popisSkvelý štart do nového dňa... To, že raňajky sú veľmi dôležitým jedlom dňa, už určite dobre viete. Je to totiž prvá potrava, ktorú organizmu doprajete po nočnom hladovaní. Aby mohlo vaše telo začať nový deň, naštartovať metabolizmus a zásobiť energiou všetky vaše orgány, potrebujete mu dodať tú správnu výživu pre jeho fungovanie.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

60 g
1 PL
30 g (alebo vysokopercentá čokoláda)
cca 2,5 dcl (horúca)




Postup

  1. 1

    Večer si zalejeme chia semienka vodou, aby nabobtnali... (asi 1 dcl vody).

  2. 2

    Ráno si dáme zovrieť vodu a zalejeme vločky, počkáme kým sa voda vsiakne a primiešame s chia semienkami, ktoré nám krásne cez noc nasiakli všetku vodu. (Ak sa vám zdá vločková zmes moc hustá, pridajte ešte trošku vody.) Pridáme kto používa proteínový prášok, alebo kúsok horkej čokolády a celé to premiešame.

  3. 3

    Nakoniec nakrájame banán, jahody, menšiu hrsť mandlí, vlašských orechov a máličko hrozienok. Posypeme kokosom, polejeme javorovým sirupom a máme výdatné a zdravé raňajky na stole... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kimlo
Každé ráno si dávam 6 kopcovitých polievkovych lyžíc vločiek, zmiešam z 2 decovym domácim jogurtom a džemom, na to nakrájané jedno celé jablko. Do 1,5 hodiny som hladný že by som zjedol aj klince, to už si musím dať poriadne raňajky. Vie mi niekto vysvetlit ako je to možné?
macka78
@Kimlo (4.2.2019 18:30)

Musíš pridať ešte zdravé tuky, ktoré ťa zasýtiaa a potom vydržíš dve hodiny nejesť :)
evanaaa
@Kimlo , asi ti ti dodá len tú energiu a na zahnatie hladu si musíš dať niečo sýtejšie, možno by postačil aj taký hemendes (asi som to zlenapísala, ale vieš, čo myslím).
radost
@Kimlo (4.2.2019 18:30)

máš rýchle spaľovanie ala sagan..
závidím
:-)))))
haji
@Kimlo (4.2.2019 18:30)
Co by někteří dali za rychlé spalování! Vůbec je zázrak, že chlap jako ty, začíná den vločkama. Můj brácha dostává kopřivku jen když vidí pytlík od vloček.
mata3636
@Kimlo (4.2.2019 18:30)

Vločky, džem, jablko - všetko sú to rýchle cukry. Inzulín vyletí do výšin a potom rýchlo klesne. Preto si po krátkej dobe hladný.
Takže radšej na raňajky bielkovina, zdravé tuky a kopec zeleniny, najesť sa do sýta a nebudeš 5-6 hodín hladný
kucharka
Suhlasim s @mata3636 , je to tak. Vlocky obsahuju vela uhlohydratov, tie sposobuju ze cukor v krvi ide rychlo hore a rychlo dole. Ludia citlivi na tieto zmeny, dostanu rychlo hlad. A potom potrebuju este jedny, ozajstne ranajky.

Recept je super, aj ja robim podobne, ale s mliekom. A ovocie podla sezony.
( A tiez za dve hodiny umieram hladom.... :-))))
afataga
Ked som kedysi skusala nieco podobne, bola som hladna uz za pol hodiny, vtedy som este nevedela preco.
Ja si robim ranajky takto: do misky pokrajam banan, nejake susene ovocie, napr. figy, slivky, marhule, moruse, mango atd., rozne semienka ake ma napadne, popr. nejake orechy, chia semienka a jogurt 10% tuku, aleby kyslu smotanu. To je biela verzia, ked chcem hnedu, pridam kakao a trochu kakaove boby. Urobim vecer a rano mam hotovo. Bez vody. Semienka vypiju vsetku tekutinu, co je v jogurte a rano to mozem krajat. Mne tam sladidlo nechyba. Tak ak chces, niekedy skus a porovnaj ako dlho vydrzis nebyt hladna. Hlavne bez vlociek.
macka78
@Afataga (5.2.2019 10:27)

Ďakujem za tip... Ja si tieto raňajky doprajem hlavne pred tréningom, ktorý je silový... inak ja osobne jem každé 3 hodiny... :) :)
macka78
@Lubo54 (5.2.2019 20:40)

Luboško osobne si neviem predstaviť deň bez raňajok a hlavne, keď ma čaká silový tréning kde potrebujem veľa energie...No a doma sa pasujem z dcérou, ktorá mi raňajkovať nechce a tvrdí, že nebýva hladná... Takže tak, niekomu stačí len čaj alebo čierna káva a inému zas kopec jedla ako napríklad mne :) :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia