Zapekaný kaleráb

Zapekaný kaleráb s parmezánom a smotanou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kaleráby ošúpeme, nastrúhame alebo nakrájame na plátky hrubé asi 2 milimetre.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s vajcom, trochou soli, mletého čierneho korenia, s najemno nastrúhaným parmezánom a trochou strúhaného muškátového orieška.
  3. Do maslom vymastenej zapekacej misky naukladáme tenkú vrstvu kalerábových plátkov a zalejeme trochou smotanovej zmesi. Pokračujeme ešte ďalšou jednou alebo dvomi vrstvami kalerábu, ktoré zalejeme smotanovou zmesou.
  4. Panko strúhanku vložíme zvlášť do misy, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a pridáme na kocky nakrájané maslo. Všetko spojíme prstami do mrveničky, ktorou posypeme kaleráb v zapekacej miske. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút dozlatista.