Zapekaný kaleráb
Zapekaný kaleráb s parmezánom a smotanou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Kaleráby ošúpeme, nastrúhame alebo nakrájame na plátky hrubé asi 2 milimetre.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s vajcom, trochou soli, mletého čierneho korenia, s najemno nastrúhaným parmezánom a trochou strúhaného muškátového orieška.
- Do maslom vymastenej zapekacej misky naukladáme tenkú vrstvu kalerábových plátkov a zalejeme trochou smotanovej zmesi. Pokračujeme ešte ďalšou jednou alebo dvomi vrstvami kalerábu, ktoré zalejeme smotanovou zmesou.
- Panko strúhanku vložíme zvlášť do misy, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a pridáme na kocky nakrájané maslo. Všetko spojíme prstami do mrveničky, ktorou posypeme kaleráb v zapekacej miske. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút dozlatista.
|