Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán s paradajkami a mozzarellou

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Postup

  1. Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a potom vložíme do studenej vody. Ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky.
  2. Na rozohriaty olej dáme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko orestujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, na drobno nakrájanú bazalku a ochutíme soľou, čiernym korením a troškou cukru – v prípade potreby.
  3. Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na 1/2 cm hrubé kolieska. Posolíme, necháme chvíľu, aby sa „vypotil“, a osušíme.
  4. Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, dáme omáčku a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Vrstvy môžeme aj opakovať. Zapekáme dozlatista vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch.