Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán s paradajkami a mozzarellou
Autor receptu: redakcia
Postup- Paradajky umyjeme, jemne na povrchu
narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody
a potom vložíme do studenej vody. Ošúpeme, vyberieme
jadierka a nakrájame na menšie kocky.
- Na rozohriaty olej dáme na drobno nakrájaný
cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko
orestujeme. Pridáme trošku paradajkového
pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, na drobno
nakrájanú bazalku a ochutíme soľou, čiernym
korením a troškou cukru – v prípade potreby.
- Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame
na 1/2 cm hrubé kolieska. Posolíme, necháme
chvíľu, aby sa „vypotil“, a osušíme.
- Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme
kolieska baklažánu, dáme omáčku a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Vrstvy môžeme aj opakovať. Zapekáme dozlatista vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch.
|